Zitat:
Zitat von benekalice
Önce senin anlayacagin sekilde cevap vermistim. Sonra bir daha söylüyorum, ben kimseyi kötülemedim, sadece bir kac Alman gazete manseti post ettim.
Ben Alman partilerilerinin toplantilarina katiliyorum. Cogu Alman artik romantik rüyalar görmekten uyanmis durumda. Müslüman ülkelerde demokrasi olamayacagini söylüyorlar, cünkü gündemde olanlari herkes görüyor, kimse abartmiyor, hersey acikta. Simdi en son görüntüler, Türkiye'de elleri satirli kisiler polislerin yaninda demokratlara karsi saldirdilar. Hukuk diye birsey kalmamis.
Bugün Almanya'da bir referandum yapsalar, tüm müslüman ülkelerden gelenleri disari atalim diye bir sonuc cikar.
Bende kalkip milleti kandirmaya calismam. Ve düsüncemi herzaman söylerim, böyle, sen/siz isleri karistiriyorsun diyen tarafindan kendimi susturmam. Benim yaptigim iste görüyorum, asiri dinci velilerin cocuklarina nasil davrandiklarini. Ben bu durumlarda hic mi hic bir begenilecek durum göremiyorum.
Herkes kendi isine baksin, dogru.
|
Tamam öyle diyorsan, öyle olsun.
Müslüman ülkelerin halini bende begenmiyorum ama bunun Islamiyet ile ne alakasi var? Müslümanlarin ülkeleri genelde, diktatör adamlar tarafindan yönetiliyor. Halbuki 4 Halife secimle is basina gelmis. Hz Ebubekir,Hz Ömer,Hz Osman,Hz Ali . Bunlarin 4'ü de secim ile Halife olmuslar. Lakin simdi ki Müslüman Ülkelerin haline bak?
Suudi Arabistan krali gitmis kac tane kadinla evlenmis. Ama Hz Ali'ye bakiniz. Esiyle anlasma yapmislar: Esi ona izin vermemis, Hz Ali de kabul etmis. Bugün ki Araplarin yaptiginin Islamiyet ile ne alakasi var?
ayrica sunuda ekleyelim; Nasil Almanya da bazen El- kaide Terör haberleri aliyoruz, Türkiyede de Alman, Amerikan, Israilli ajanlar dolasiyor. Türkiyeyi karistirmak isteyen insan cok, o yüzden karisik gözüküyor ama bunda Türkiyenin ne sucu var?
Türkiye diger Müslüman ülkelerden daha iyi.
Tayyip Erdogan cok adaletli bir insan. Erdogana oy verenlerin icinde '' dinci '' dediginiz kisiler olabilir ama hepsi degil, onlar da zaman ile mecbur degismeliler. Ülkemizin gelismesi acisindan bu cok önemli
Erdoganin yaptigi önemli seylere bakin;
Kiliselere önem verilmiyordu, Erdogan kilisileri restore ettirdi ibadete actirdi. hatta Devlet bahceli de Erdogani elestirmisti, kilise yaptiriyor diye.
Aleviler icin okulda, Alevilik dersleri konuldu. bunu da Erdogan yaptirdi.
Milletin oyu ile is basina geldi. Referandum yapmaktan hic bir zaman kacmiyor, demek ki Demokrasiye önem veriyor bu adam.
Ateistlere karistigi hic duyulmus mu?
Alkol konusunda ki yaptigi sinirlamalar, Avrupa Ülkelerinde de var. bu da önemli bir adim degil mi?
Dindar bir genclik istiyoruz demeside bence dogru. cünkü suana kadar ki insanlarimiz genelde '' Dindar '' degildi, sadece Fanatik Müslümandilar. Dindar demek kötü bir sey degil, ayrica istemeyen dindar olmaz, Erdogan zorla yapacagim demiyor ki?
Almanya Müslüman Ülkeleri begenmiyor, bende begenmiyorum. Ama Türkiyeyi begeniyorum. Ve Almanyayi kisa süre icinde gececeginden de eminim..
Ayrica, Müslüman ülkeler ile Müslümanlar tamamen ayni degil, iclerinde iyi olan insanlar da var...