@bosphorus
kendi sinirlarim icerisinde diger halk ve inanclarla kardesce yasadigim sürece,disaridan hic bir gücün ülkeme müdahale etmesi söz konusu degildir.arap ülkeleri liderlerinin yaptigi barbarliklar bahsettigin o güclere resmen davatiye cikardi... elin oglu sana karsi zalimdir,kötü ve barbar olur her yönlü nemalanir,katleder seni.
zerdustlugu farkli biliyordum.islamiyet öncesi o cografyada yasayan insanlarin inanci olarak bilirdim,yazimdan sonra tekrar arastiricam.simdi bak söyle bir sorun var, insanlarin inanci,dili ve rengi farkli olabilir ve biz bu farkliliklari gerek egitim sistemimizde gerekte tüm sosyal yasam alanlarinda bu farkliliklari dislayacak beyin yetistiririz.bu zamanla (üzülerek söylüyorum) senin gibi beyinleri ortaya cikariyor, "onlar farkli,onlar domuz yer,onlar namaz kilmaz falan gibi" kücümseme söylemleri kullanirsin.bu beyin,bu düsünce etki-tepki olayini tetikler...daglara cikip,dmouz eti yiyen,namazla dalga gecen insanlari hakli kilar (taraf olarak degil,genel bakis anlaminda ki haklilik).
TIME,kapitalist ayni zamanda popüler bir dergi. bu cümlende de asalim keselim cigliklari sezinledim.seninde sorunun bu,asip-keserek sorunlari cözmek,bazi sorunlari daha demokratik,cagdasca,konusup anlasarak cözmek gerekir.
Her kim olursa olsun,insanlarin o sekilde toplu gömülmesi,toplu öldürülmesi insanlik disidir.insanligin kabul etmedigidir.tartismasiz katliamdir bunu hic bir düsünce tasvip edemez.
|