Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus
Bunlardan tabi avukat olmaz. Islerine gelen kismi alip kalanini kesmisler.
Sen 34. maddenin tamamini gostermissin, usulleri ve kosullari olan su kisim:
''Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.''
Yani daha onceki mesajimda gosterdigim Toplanti ve Gosteri Yuruyusleri Kanunu 22. Madde.
Almanya'da dogup buyumus, son 2 yilini Iran'da geciren, annesi babasi abd'deki universitelerde akademisyen olarak calisan, kendisi de oldukca egitimli bir arkadasimla dun telefonda konustugumda protestoculara 'aptal' demisti. Nelerinin eksik oldugunu anlayamadigini soylemisti. Bana sordu, ben de soyleyemedim. Neleri eksik?
|
Almanyada dogup büyüyen insanlarin türkiyeden pek haberleri olmaya bilir. Cünkü böyle düsünceleri en cok onlarda ve türkiyden fazla haberi olmayan almanlarda gördüm. Bu ama ailedende kaynaklaniyor. Onlarin demokrasi anlayisi baska. Bütün herkes serbest ve herseyi yapabilir gibicesine. Bu hicbir yerde yürümez. Muhakkak ki, biraz da sinirlari korumak lazim. Carsaflilari veya asiri dincileri mesela, iyi bulmamak onlar icin fasist birisisin demek.
Sonra böyle kisilerin baskalarinin demokratisini almaya calistigini ve herkese nasil davrandiklarini görünce, o zaman birden fikirlerini degistiriyorlar. Halbuki bu baska devletlerde de vardi, sanki türkiyede baska türlü olacakmis gibi.
Eger almanyadaki solcu partiye bakarsan, pkkcilardan taraflar. Hatta para da göndermisler. Bunlari internette arastirabilirsin. Bazilari da türkiyeye gitmis onlarla beraber daglarda savasiyor. Zaten bazen almanlar diyor ki, siz orda kürtlere eziyet yapiyormusunuz ve baska dinden ve milletten olan insanlari disliyormusunuz, dogrumu?