Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.06.2013, 18:25
uno

Standard

Vatan alabildigince genis bi kavramdir,topragindir,kökündür ve özündür.sevilmeme gibi bir alternatifi yok.Bazi "fasist" düsünceler, diger düsünceleri ötekilestirir,dolayisiyla bu düsünceler fasist düsüncelerin savunduklarini tanimaz.Fasist düsüncelerin savunduklari nelerdir;kuru bir ülke sevgisi? bu yeterlimidir elbette hayir.Ülkenin sistemine muhalefet ettikce (dogru muhalefet,chp muhalefetin icin etmis durumda) ülken demokratiklesir,güzellesir yasanabilinir hale gelir.

AKP, toplumun ihtiyaci olan en hassas noktalari ele aldi,degerlendirip nemalaniyor.Bu kötü müdür? hem evet hem hayir... Nicin hayir, AKP istenilen düzeyde olmazsa bile ülkenin ekonomisine katkida bulundu, yillarca süre gelen Türk-Kürt catismalarinda büyük adimlar atti,80 anayasasini degistiriyor, seninde dedigin gibi ülkenin gelecegi icin büyük adimlar atti ve süphesiz basarili olacak !AMA! bunu kendi alt yapisi icin kullanmasi ne kadar dogru? Cograyfamizdaki alevi,ermeni ve diger islam disi inanclar (kürtleri saymiyorum onlar son derece islama bagli) icin politikasi var mi?Her zaman söylerim,islamiyet insani temel alan tek dindir maalesef günümüze yansimasi farklidir...

Bi yakanim,ailece ulusalci,atatürkcü en kücük oglu Atatürk'ü diger insanlardan büyük ve sihirli gücleri olan biri sanirdi,bu aklima geldikce yüzümde tebessüm olusuyor.Büyümüs,halen cok koyu bir atatürk,yilmaz özdil ve galiba chp hayrani. 17 yaslarinda su an sanirsam,AKM'in tiyatro faaliyetlerinde gördüm cok basarili bir cocuk maalsef türkiyedeki egitim sistemini bunu ona asilamis ve degismesi imkansiz.Egitim sistemi cok derin ele alinmali,bilincli bir toplum kendi sistemini belirleyebilir.

@bosphorus,
Bittigimizde güzellesecegini mi saniyorsun herseyin?

Zitat:
Zitat von Zulfiqar Beitrag anzeigen
bak uno ben almanyayida iyi bilirim türkiyeyide.
türkiyede egitim sistemi baska. cocuklara okulda bu atatürk sevgisi asilaniyor. atatürkün gercegi anlatilmiyor sadece önü yüceltecek seyler ve o olmasa sizde olmiyacaktiniz korkusu asilaniyor.

devamli zit görüslerimizi dillendirmesek arada bir ortak noktalarimizi bulsak bu sohbetler daha tatli olur.

aslinda hepimiz vatanimizi sevmiyormuyuz?

tabiki yanlislari elestirecegiz ve elestirirken acikca istedigimiz gibi ifade edecegiz ama dis güclerden bize kötülük geldiginde kenetlenerek bunlarin haddini bildirmemiz gerekiyor.

akp türkiyede niye bu kadar basarili?

cünkü atatürkcüsü ve atayi sevmeyeni, sagcisi ve solcusu, alevisi sünnisi bu partide ortak noktalarda bulusabiliyor.

hepimiz vatanimizi seviyoruz.

ps. seni sildiren büyük ihtimal bu mirakel aka aurum aka dilek

Geändert von uno (14.06.2013 um 18:28 Uhr). Grund: bosphorus'a ek