Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 25.05.2013, 17:21
the_last_time

Standard

Aslinda kacamak yapan sensin de ama karsindaki dünkü cocuk degil. Senin gibilerini ben pazarliklarda bozuk para gibi harcadigim icin aliskim

Parti tüzügü diye bir sey vardir.. Orda kaleme alinmis noktalar esastir.. Parti tüzügünde CHP muhafazkar kesime, Atatürkcülük'ün olmazsa olmazlari olan laiklik esasina göre son derece saygilidir..
CHP bir kitle partisidir. Ölüsü bir %35 eder. Icinde hacisi da var, ateisti de.. Tabaninda öyle söylenler olabilir ama bu partinin cizgisini baglamaz. Demokrasi kültürünü fazla bilmedigin icin sana aciklama geregi duyuyorum. Bir parti de bile farkli görüslüler olur. Bunlar kanatlardan ortaya kadar gider. Ben örnegin ortanin soluyum.. Ama bizim partimizde kommunistlige yakinlari da var, kapitalistlerin alasi da var, hatta tonlarca dindarlar da var.. Mesele o degil, herkes saygi cervesi dahilinde diledigini söylemekte özgürdür..
AKP'de Erdogan'dan baska birisinin sesi cikiyor mu? Tek liderlilik, kimmis bunun en güzel örnegidir bu..
CHP'de ve 21.yüzyilin modern siyasi yapisinda partilerin yol haritasi tüzükler belirler.. CHP dine karsi degil, tam tersine, CHP dini suistimarcilardan koruyor...