Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus
Kürt ve Ermenilerden de bahsettim. Cunku mazlum edebiyatini ikisi de yapiyor.
Bir insan fakir olabilir ama onurlu yasamalidir. Her fakir hirsizlik yapmiyor, kacak kullanmiyor. Fakirlik hicbir seyin ozru olamaz.
Bir ulkede alt kimlik-ust kimlik denilen bir sey vardir. Rusya icinde bir suru milleti barindirir, Dagistanli, Abhaz, Cecen vb. Dagistanli olmalari Abhaz olmalari Cecen olmalari alt kimlikleridir, ust kimlikleri ise Rusluktur. Rusya vatandasligina sahiptirler, Rus parasportlari vardir. Ayni sey Türkiye'deki Kürtler icin de gecerli. Kürtlük alt kimlik, Türklük ust kimliktir. Buna istedigin kadar ''Turkler ustundur'' deyip dur, debelen dur, alt kimlik-ust kimlik olgusu her yerde var ve irkcilik degil. Bak yeni bir sey daha ogrendin.
Tipki Erdogan sloganlari atiyorsun, itici olmaya basladin.
Gozlerin kör olmus senin. Goremiyorsun onunu. Bir onceki mesajimda buna degindim. Bu mesajima ek olarak Sevtap05'in mesajini ekledim sadece. Sen körsen goremiyorsan bu benim sorunum mu?
Iftira denilen sey senin gibi hazimsizlik yasayanlarin burada Ataturk'e soyledigi sozlerin butununu olusturuyor.
|
haksiz oldugunu bildigin icin bu sekilde davraniyorsun.
kimse mazlum edebiyati yapmiyor. fakir olan kesimlerde hirsizlik daha yaygin oluyor dedim. fakirlik hirsizligin özrüdür demedim.
hadi genelde türk olan illerimize bakalim. fakir olan türk semtlerinde hirsizlik ve kap kac olaylari daha fazladir. bu simdi bütün türklerin hirsiz oldugu anlamina mi geliyor?
senin o yakistirmak istedigin cok acik. sen kürtler hirsizlik yapiyor ve bunun özrü yok diyorsun bende sadece hirsizligin özrü olmamasi gerekir diyorum. ve ben bunu her irk icin söylüyorum.
sen kürtler ezilmedi kendi dillerini konusuyor diyorsun.
bende yalancisin diyorum türkiyede kürtler ezildi ve kürtce yasakti diyorum.
kürtler ayni egitimi aliyor diyorsun.
bende evet bugün ayni egitimi aliyor ama gecmiste alamiyordu diyorum.
sen kürtlere zulm yapilmadi diyorsun
bende en agir iskenceler bile yapildi, askerler kafasina göre cocuklari ve yasli amcalari dövdü diyorum.
sen atatörkün serefsizliklerini örtmek icin bunlari yok sayiyorsun ama bizler bununla yüzlesip bu topraklari gerce ksahiplerine verdik.
ben tayyip erdogan sloganlari degil gercekleri söylüyorum.
demek sen gerceklerden nefret ediyorsun.
yeter artik bu yalanlari baska inanan varmi burada?