Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.05.2013, 11:29
Benutzerbild von sevtap05
sevtap05 sevtap05 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus Beitrag anzeigen

Ozur dileyen kisi R. Tayyip Erdogan, yani AKP lideri, basbakan sifatiyla ozur diledi. Kendisine gore oyle. Turkiye'de kimse ozur filan dilemedi. Turkiye ozur dilemedi. Ozur dilenecek bir sey yok. TSK da Dersim olaylarina ''katliam'' demedi. Aksini iddia ediyorsan kanitla. Yalan soyluyorsun.

Arsivler zaten acik ve halen ortada katliam gozukmuyor.

Ben doktora ogrencisiyim, hayatim boyunca kitap okuyup arastirma yapiyorum. Senin kaynagin ''git su kitabi oku'' yonunde. Bana o kitaptan alinti yapip kitabin adini soylemiyorsun. ''Git su kitabi oku'' demek sacmalik. Kaynak nedir biliyor musun? Iddiani soylersin, altina ''su kitap, su basim, su sayfa'' dersin. Referansin odur. ''su kitap'' deyip birakmazsin.

Ornek veriyorum, Tripoliçe Katliami:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tripoli..._katliam%C4%B1

Kaynaklari:

1. William St. Clair. That Greece Might Still Be Free The Philhellenes in the War of Independence. London: Oxford University Press, 1972. ISBN 0-19-215194-0, SAYFA 43

2. J. M. Wagstaff, War and Settlement Desertion in the Morea, 1685-1830, Transactions of the Institute of British Geographers, New Series, Vol. 3, No. 3, Settlement and Conflict in the Mediterranean World. (1978), SAYFA 301

3. George Finlay, History of the Greek revolution, Bölüm 1 (1861), SAYFA 269
...

Simdi anladin mi? Kitaptan kaynak gosteriminde SAYFA NUMARASI da verilir.

Ataturk'u istedigin kadar elestirebilirsin, ben de elestiriyorum zaten, ama sacmalarsan buna karsi konusuldugunda da mizmizlanmamalisin.

''Sunu yapacagiz, bunu yapacagiz, goreceksiniz'' diyecegine o soylediklerini yap. Ingilizce'de bir deyim vardir ''actions speak louder''. Yani sozle degil icraatle konus.
@Today
BosphorusTaurus daha öncede belirttigi gibi yeterince mantikli sekilde yorumlamis ve buna bende katildigim icin tekrarlamak istemedim.yoksa bozuk plak gibi dönüm dolasip ayni konuya geliyoruz. ama illa benimde yorumumu merak ediyorsan su kadarini yazmak istiyorum (aslinda bu kadar bilgi paylasimi icin -bilhassada BosphorusTaurusun-vaybee ücret ödemesi gerek) illa katliam diye halkin kafasina katliami yerlestirmek istiyorsaniz ve elimizi vicdanimiza koymamizi bekliyorsaniz o zaman bu sadece dersime odaklanmasin, yukarda arkadaslar yeterince saymislar ne kadar türklerinde öldürüldügünü. bunlarida her zaman kenarinda belirtin ve durum böyle olunca iki taraftanda ölenler olunca baska bir perspektivten bakilir duruma. maalesef ölümler olmasa iyidir ama bazi durumlarda insanlar icindeki zehiri bir nevi dökme firsati buluyor. asil anlatmak istedigim yalniz sudur: türkler kürtler birlikte ayni cephede yanyana savastiysa, ermenilerle osmanli zamaninda cok iyi anlastiysa ama sonra bu insanlar birbirini öldürüyorsa biraz daha genis cerceveden bakalim. bütün bunlari kimler bize yaptiriyor? neden elmanin icine bir kurt koyuyorlar? neden bu -benim acimdan- mucize bir cografyaya sahip topraklarda insanlar güzel yasarken birden biririne giriyorlar? bunlari farketmemek cok basit degilmi? bunu sizde biliyorsunuz. bizlere araplari kiskirtip parcalattiranlar (lawrence of arabian kendisi bahsediyor) size özgürlük getirecegiz diyip ama kendileri "bereketli" topraklar üzerine oturanlar hala bu topraklara egemen olamamanin kinini sürüyor. bereketli topraklar demekle güneydogu dan bahsediyorum. nereye bakarsan bereket. her bakimdan amaa bereketindende tarihindede suan baskalari faydalaniyor.iraktaki petrol kuyularina konanlar diyelim kisaca. hala resmi dilleri fransizca olan kuzey afrikaya özgürlük getirenlermi arsivlerinde "bilgi" saklarmis? onlarin neyine inanabiliriz? tarihe bakinca bütün dünyada vahset ve ortaligi karistirarak ancak yasadiklarinimi? stratejik cografyasiyla, tarih,kültür doga zenginliklerini saymakla bitiremedigimiz topraklari bir türlü parcalayamadilar. ama ic kavga oldugu sürece tabi bunlardan yararlanmakta zor.birakalim atatürk sunu yapti bunu yapti davasini asil bu insanlar, bu topraklar üzerinde oynanan oyunlara odaklanalim. atatürk sunu bunu yapti demekte dogru degil bence, yeni dogan cumhurriyetten bahsedelim.