Ozur dileyen kisi R. Tayyip Erdogan, yani AKP lideri, basbakan sifatiyla ozur diledi. Kendisine gore oyle. Turkiye'de kimse ozur filan dilemedi. Turkiye ozur dilemedi. Ozur dilenecek bir sey yok. TSK da Dersim olaylarina ''katliam'' demedi. Aksini iddia ediyorsan kanitla. Yalan soyluyorsun.
Arsivler zaten acik ve halen ortada katliam gozukmuyor.
Ben doktora ogrencisiyim, hayatim boyunca kitap okuyup arastirma yapiyorum. Senin kaynagin ''git su kitabi oku'' yonunde. Bana o kitaptan alinti yapip kitabin adini soylemiyorsun. ''Git su kitabi oku'' demek sacmalik. Kaynak nedir biliyor musun? Iddiani soylersin, altina ''su kitap, su basim, su sayfa'' dersin. Referansin odur. ''su kitap'' deyip birakmazsin.
Ornek veriyorum, Tripoliçe Katliami:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tripoli..._katliam%C4%B1
Kaynaklari:
1. William St. Clair. That Greece Might Still Be Free The Philhellenes in the War of Independence. London: Oxford University Press, 1972. ISBN 0-19-215194-0, SAYFA 43
2. J. M. Wagstaff, War and Settlement Desertion in the Morea, 1685-1830, Transactions of the Institute of British Geographers, New Series, Vol. 3, No. 3, Settlement and Conflict in the Mediterranean World. (1978), SAYFA 301
3. George Finlay, History of the Greek revolution, Bölüm 1 (1861), SAYFA 269
...
Simdi anladin mi? Kitaptan kaynak gosteriminde SAYFA NUMARASI da verilir.
Ataturk'u istedigin kadar elestirebilirsin, ben de elestiriyorum zaten, ama sacmalarsan buna karsi konusuldugunda da mizmizlanmamalisin.
''Sunu yapacagiz, bunu yapacagiz, goreceksiniz'' diyecegine o soylediklerini yap. Ingilizce'de bir deyim vardir ''actions speak louder''. Yani sozle degil icraatle konus.