Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.05.2013, 09:58
Today

Standard

Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus Beitrag anzeigen
Anlasilan nasil kaynak gosterilir onu da anlatmamiz lazim :-/ adam bana Londra'ya git arastir diyor ya, olamaz boyle bir kaynak gosterimi

Türkiye ve Türk Silahli Kuvvetleri'nin 'katliam' icin ozur diledigi kaynagini da alalim bir zahmet? Bunu arastirmak icin de beni Senegal'a gondermezsin umarim. Hatta ne zaman Dersim olaylarini 'katliam' olarak ifade etmisler onu merak ediyorum. Nitekim soyledigin her 5 seyin 4'unun yalan yanlis olduguna kesin kanaat getirdim.

AKP hukumetinden birileri kendi adina ozur dilemis olabilir, cok guzel oy toplama hareketleri, Son 3 secimde AKP'nin nasil Kürt oylarini yukselttigine dair en iyi ornek. Ondan sonra sozde Kürt acilimi filan. AKP'nin Kürt seyhlerle, cemaatle ne kadar icli disli oldugunu iyi biliyoruz. Kürt Seyit Riza sempatizani bir partiden baska ne beklenir? AKP hukumeti istedigi kadar kendi adina ozur dilesin, kendisini baglayan bir hareket. Bu arada Dersim İsyani'nin lideri Kürt Seyit Riza'nin ingiltere'den yardim talebi (prdn, ingiliz hukumetinin YUKSEK MANEVI etkisinden yararlanma talebi) :

---
Seyit Rıza; 30 temmuz 1937'de İngiltere’ye yazdığı iddia edilen mektubunda, Anadolu toprakları için çorak, Kürdistan bereketli toprak kelimelerini kullandıktan sonra, Sayın ekselansları diyerek devam ediyor;

“Türk Hükümeti yaptığı anlaşmalar sayesinde dış baskılardan kurtuldu, Dersim’e girmeye kalkıştı, Türk ordusunu başarısızlığa uğrattık, direnişimiz karşısında Türk uçakları bombalamaya başladı” diye vaziyeti anlatıyor, “sayın ekselanslarına sesleniyorum, hükümetinizin yüksek manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı istirham ediyorum, en derin saygılarımın kabulünü rica ediyorum.
---

Olay kayitlara ''katliam'' olarak degil, ''Dersim İsyani'' olarak gecer. Carpitmayin. Isyan basariyla bastirilmis, Kürt Seyid Riza ve saz arkadaslari idam edilip cezalandirilmistir. Hatta Ataturk isyani oyle guzel bastirmistir ki 1937'ye kadar her 2 senede bir kafasina gore isyan cikaran Kürt gruplar bu sefer de Seyid Riza'nin DİNİ ogeleri kullanarak isyaninin aksine, Marksist-Leninist ideaoloji adi altinda 1974'te baslayan PKK terorune kadar basini kaldiracak firsati bulamamistir.

O kadar cok ozur dilemek istiyorsan sen dile, baskalarinin ozur dilemesi icin yalvarma.
bak cahil arkadasim,
akp falan özür dilemedi.

tc basbakani özür diledi.
tüm arsivleri actirdi ve bunu kabullenmesende artik tarihte bu böyle gececek.

simdi biz okullarda yalan tarihi düzeltip gelecek nesillere dogrulari ögretecegiz. siz hala hayallerinizdeki atatörk ile yasayin, zaten ömrünüz sinirli. sizinle beraber bu kör cahil örümcekkafali kemalizm yok olacak.

kaynak göstermek senin gibi vikipedi ile olmuyor, ben kitaplari kaynak olarak ve isbn numarasi ile gösterdim ama siz kitap okumaya bile acizsiniz.

londra devlet arsivinide kendi kaynaklarimiza inanmayip yabancilara daha fazla güvenecegini bildigim icin verdim.

malesef türkiyede hala atatürkü elestirmek yasak oldugu icin bu konular islenemiyor ama yeni anayasa ile artik atatörkün dokunulmazligi kalkinca onun bütün serefsizlikleri yavas yavas ortaya cikarip bu bozuk zihinleri tamir etmeye calisacagiz. tamir olmayanlarda chp bizi kurtaracak diye zirvalasin dursun.