Zitat:
Zitat von sevtap05
farkinda degilmisiniz bilerekmi laflari degistiriyorsunuz. ama ben bilerek manipule ettiginizi düsünüyorum. iyi okursaniz: ben csr79 masallarla ispatlama diye yanit verdim ve siz neden bahsediyorsunuz?
vee dersim "katliamina" gelince
hala dogu bölgesini "AGA"larmi yönetseydi. bir devletin icinde devletmi kursaydi adalar. devlet kelimesini önce kabullenmeleri gerekir
dersim bölgesi osmanli zamaninda alistigi asiret düzeninden kopmak icin ayaklandi. atatürk bu ayaklanmanin bastirilmasini istediyse, kanli bir sekilde olmasini istemedi. hangi devlet ülkesindeki ayaklanmayi engellemez? suan dersimde türkiyenin en cok ili ise bunu atatürk sayesinde basarmistir bunu cumhuriyetin sayesinde basarmistir.
yoksa hala o asiret devri devam ederdi. bazi AGAlar isine geldigi icin tabiki halki kandirip ayaklandirdilar.
tabi insanlar koyun gibi cahil kalip agalardan sömürlendirilseydi islerine iyi gelirdi
cehaleti koyun gibi güdersin, sömürmek kolaydir
ama hala doguda bir kiz bir oglanla konustu diye öldürüp yol kenarina atiliyorsa bunu birde asiret olarak düsünün. suan oralardada kadinlarin erkeklerle ayni haklari varsa ama "törelerden dolayi" hala haklarini kullanamayanlarda vardir, birde düsünün daha önce nasil olurdu?
dersim ayaklanmanin bastirilmasidir. abd bile gelip iraki bastiriyor. türkiye sadece kendi ülkesindeki "aga egemenligini" engellemistir
birakin bu FIKRAlari lütfen burda okuyan genclerin beynini yikamakmi maksadiniz?
|
bende csr79'un masallarini okuma sana tavsiye ettigin kitaplari oku diyorum.
masallarla vaktini bosa harcama diyorum.
dersim katliaminda bu kadin ve cocuklara birer mezar bile cok görüldü ve toplu sekilde cukurlara atilip gömüldüler. bu savunmasiz insanlarin, kadinlarin, cocuklarin ve masum bebeklerin ne suclari vardi?
saddam hüseyinin kürtlere yaptigi katliamin gerekceside senin kullandigin gerekcelerdendi.
hüsnü mübarekte ayni gerekceleri kullandi ve
en son esadda ayni gerekceleri kullaniyor.
türkiyenin gerceklerini bilsen hala asiretin doguda var oldugunu bilirsin. atatörk asiretlere karsi bir operasyon yapmadi.
yil 2013 hala bircok alevi ve kürt asiretleri islemekte.
kemalist zihniyetin getirdigi yasalara göre bir zamanlar namus cinayetleri cezalandirilmiyordu.
daha sonra namus cinayetlerine af ve ceza indirimleri uygulaniyordu.
daha yeni akp hükumeti cocuklarin 18 yas altinda evlendirilmelerine agir cezalar getirdi. 80 yildir kemalist zihniyetinin yapamadigini simdi biz yapiyoruz.
80 yildir okullarda yalan tarihi ve dersim katliamini yok sayan zihniyet icin basbakan dersim halkindan devlet adina özür dilemistir.
atatörk kadin cocuk ve bebek katili oldugunu türkiye cumhuriyeti devlet arsivlerinde okuyabilirsin. akp hükumeti bu konudaki tüm devlet ve asker arsiflerini halka acmistir.
önce arsifleri oku sonra bu konuya atla