Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.05.2013, 23:53
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Kürtleri Türklerden ayri görmesek iyi yapariz. Sosyallesme diye bir sey var. Iyi ya da kötü 90 sene laiklilik ve cagdaslik Türkiye'de herkeste oldugu gibi Kürtler'de de bir etki yaratmistir..
Bir de sunun farkina vardim. AKP'lilerin okumus kesimi sonradan Atatürk ilke ve devrimlerinin ne kadar dogru oldgunu kabul ediyor. Atatürk'ü anlamak, bilim, ilim ister.. Malesef okuma yazmasi ya da aliskanligi olmayan vatandaslarimizin Atatürk'ü kolaylikla anlayacagini sanmiyorum..
Ben degil kendileri oyle goruyor. Sadece Cumhuriyet tarihi periyodunda 28 kere, 1800'den 1937'ye kadar tam 44 kere isyan etmislerdir. Bu sitede bilgi amacli link paylasmak yasak mi bilmiyorum, degilse: http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC...%C4%B1_listesi

PKK da destegini ekonomik olarak en fazla Almanya'dan, lojistik olarak Turkiye, Irak, Iran, Yunanistan ve Suriye'deki Kürtlerden almaktadir. Bazi seyler ''kardeslik'' cigirtkanlik ortusu altinda goz ardi edilemez. Bugun avrupa'nin cogu ulkesinde PKK sempatizanlari istedigi gibi propaganda yapabilmektedir. Elbette istisnalari olsa da, istisnalarin kaideleri bozmadigini da soyleyebiliriz. Su ana kadar Ataturk'u, Talat Pasa'yi, Kazim Karabekir'i surekli yerenlerin, sozde ermeni soykirimi iddialari destekleyenlerin cogunun Kürtler ve sözde Kürt ''aydinlari'' oldugunu soyleyebiliriz. Cunku Ataturk ve kurmaylari Kürt isyancilarin hicbirine goz actirmamistir.

Sonuc olarak bu ve diger birkac haber basligi altindaki mesnetsiz ''Ataturk dusmanligi'' gercekten dusundurucu.

Geändert von BosphorusTaurus (20.05.2013 um 23:58 Uhr).