Zitat:
Zitat von the_last_time
Bir cok seyi bir birine karistiriyorsun, bunun farkinda misin? Dogrusunu söylemek gerekirse ben Kürtleri baska bir halk olarak görüpte "ötekilestirmek istemiyorum" bu onlarin zararina olur. Kürt halki deyince hangi Kürt halkindan bahsettigimizi bi belirleyim.
Ermeniler Türk-Rus savaslarinda Türkiye'ye karsi ruslarla beraber olmuslardi. Malesef sonucu cok kötü oldu.
Türkiye'de toplumsal barisa hic kimse karsi degil, ama bu "barisin" ne oldugnu bana aciklayabilen bir Allah'in kulu var mi?
|
Kürt halkinin PKK'li olani olmayani farketmiyor,Fotograf zulm gören halki gösteriyor,görmeyenler isyan edenler ise daglardaydi o dönemler.
Hersey cumhuriyetten sonra kopuyor... Atatürk'ün ilkeleri bunun en belirgin göstergesi.Osmanli iyidi demiyorum ama cumhuriyet kadar vahsi degildi.Profilinde yazan Halk müzigini dahi engellemeye calisti. Ermeniler kamplara götürülüp yok edildi bunlarin hepsi biliniyor bilmeyede gerek yok... Anadolu ermenileri neredeler simdi,mezopotamya suryanileri?
Toplumsal baris'i,kürt sorununu CHP 90'larda sirtladi.Simdi dizginleri AKP'ye kaptirdi.CHP suan dogru olana dahi muhalefet yapiyor,cünkü AKP gerici bir parti,türkiyede alevi oyu ve beyaz türk oyu cok. o oylari garantilemek adina herseye muhalif oluyor. insan bunu görünce gercekten üzülüyor.
bu baglamda gercek ideolojisinden uzaklasiyor CHP,öfkelenin öfkeyle hareket edenin nasil canilestigini biliriz hepimiz...
Bu savas ile baglantili cok rant var isin icinde,uyusturucu kacakciligi dahi endekslenmis bu savasa, OHAL bölgesinde kir-bayir gezemezsin, esrari eroini eker,tekirdagdan avrupaya satarsin.Korucular, aylik düzenli maas ve sayilari 70bin gibi ifade ediliyor,asker de ayni sekil.Dogu görevi yapan askerler hem mesleklerinde hemde görev yaptigi bölgelerde allah gibi hareket ediyorlar ayrica,bu sorunla kaynakli türkiyede asker söz sahibi...dolayisiyla toplumsal baris'a bu tür nemalanan kesimler karsi olurlar,oyunlar oynarlar reyhanli gibi katliamlarla gündemle oynamaya calisirlar.