Zitat:
Zitat von Cakabeyy
Risale-i Nur hic okuma firsatim olmadi.. ama Bediüzzaman'in hayatini, talebelerine neler ögrettigini Yavuz Bahadiroglu ve Ali Erkan Kavakli'dan okudum, oldukca begendim..
Risale-i Nur'u okusam zaten ilk okuyusta anlamam, Osmanlica oldugu icin...Risale-i Nur sadelestirilecekti, simdi ki Türkce halinde okuyabileyecegiz yakinda, o zaman okumaya calisacagim...
Hekimoglu Ismail'in '' Derdimi seviyorum '' adli kitabi beni cok etkiledi, Hekimoglu bile etkiliyorsa Bediüzzaman nasil kim bilir? 
|
Cakabey, sen esref-mahlukatsin. Yani Cenab-i Allah'u Teali'nin dünyada yarattigi en üstün varlik. Kimi zaman bu varlik en yüce meleklerden bile yüksel seviyeye cikabiliyor kimi zamanda en asagi varliklardan ve cehennem zebanilerinden bile daha adi olabilyor ama bu ayri bir konu..
Cenab-i Allah'ut Teala C.C.'nu biz insanlara Kur'an'i Kerim'i indirmistir. Bu kitapta dinimizin bütün gerekleri, yasaklari bilakis hersey ap acik ortadadir. Kur'an gelis itibariyle tüm zamanlara ve mekanlara hitap eden Cenab-i Allah-u Teala'nin insanlara ilk ve son sözüdür ve her insanin anlayacagi sekilde yazilmistir ilahi kalem tarafindan. Kur'an-i Kerim'i'nin yani sira dine baska kaynaklar eklemek fevkalade yanlistir. Sana bu konuda dilersen sayin Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk'ün, ilahiyatci yazar sayin Edip Yüksel, ve diger ilahiyatci yazarlar olan sayin Ihsan Eliacik ve sayin Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman'nin bazi görüslerini de buraya ekleyebilirim. Sordugu sorularda aslinda Isam aleminin kalkinmama sebebi de yatiyor. Cünkü Allah'u Teala C.C.'nun korudugu Kur'an-i Kerim'e dokunamayan seytan, diger kaynaklari kullanarak o kadar cok gereksiz ayrintilarla ve celiskili söylemlerle dinimizi $i$irmi$ ki, insanlar dinin asil amaclariyla ugrasmamiyorlar ve derinine inemiyorlar...