Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 22.03.2013, 19:45
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Idee Dünya basınında Mavi Marmara özrü

EL CEZİRE

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze filo olayında dokuz Türk vatandaşının ölümüne yol açan baskın için Türk devletinden özür diledi.

THE WALL STREET JOURNAL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türk yardım gemisine yapılan baskınla ilgili olarak, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

WASHINGTON POST

İsrail lideri, Gazze'ye giden filoya uluslararası sularda yapılan baskında dokuz Türk eylemcinin ölümü için özür dileyerek, Türk devletiyle diplomatik ilişkiler konusunda önemli bir adım attı.

BLOOMBERG

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze'ye yardım filosu götüren gemide öldürülen 9 Türk için Erdoğan'dan için özür diledi.

CNN

İsrail'in Türkiye'den 2010 yılında 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan gemi müdahalesiyle ilgili özür dilediği Amerika'nın resmi kaynaklarınca açıklandı.

FOX NEWS

Netanyahu Obama ile birlikte aradığı Türkiye Başbakanı'ndan Gazze'deki olaylarla iligli özür diledi.

USA TODAY

İsrail gemideki ölümler için Türkiye'den özür diledi.

UZMANLARIN ÖZÜR YORUMU

Uzmanlar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilemesini değerlendirdi.

İSRAİLLİ GAZETECİ NİR: KEŞKE ÖZÜR 3 YIL ÖNCE GELSEYDİ

İsrail Kanal 2 TV Dış Haber Müdürü Arad Nir, İsrail'in üç yıl önce 9 Türk'ün yaşamını yitirdiği Mavi Marmara baskınıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesini ve tazminat ödemeyi kabul etmesini NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Özür metnini iki tarafın da kabul ettiğini düşündüğünü belirten Nir, "En azından yapılmış hatalar nedeniyle özür dileniyor. Bu, Başbakan Erdoğan tarafından konmuş şarta da uyuyor" dedi.

İsrail'in özür dileme geleneği olmadığını ifade eden Nir şöyle konuştu: "İsrail'in dost bir ülkenin sivillerini öldürmek gibi geleneği de yoktur. Olaydan hemen sonra Başbakan Netanyahu zaten üzüntüsünü dile getirmişti. Ancak özür ve tazminat konusunda iki taraf anlaşmaya varamamıştı. İki yıl boyunca çok talihsiz durumlar yaşandı."

Arad Nir, İsrail'in özür dilemekte geç kaldığını vurgulayarak, "Keşke 3 yıl önce olsaydı diyorum. Her şey o zaman farklı olabilirdi belki. Ama bizim bir sözümüz var, 'Hiç yoktan iyidir' diye..." şeklinde konuştu.