Zitat:
Zitat von Herrlichkeit
Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu:
- Selam her iki halkın kardeşliğine. Yeni günün aydınlığıyla birlikte newrozu kutluyoruz.
- İnsanlığın doğuş coğrafyasından bütün halklara selam olsun.
- Horon zeybek ve diloylar kardeştir.
- Dicle ve Fırat nehrı Sakarya ve Meriç'in kardeşidir.
- Cudi ve Gabar dağı Kaçkar ve Erciyes'in dostudur.
- Batı emperyalizmi 200 yıldır fetih savaşları batılı emparyalist savaşlar Türk ve Kürdün toplulklara sunni problemlere gark etmeye çalışmıştır.
- Arap Fars Türk ve Kürt halkının birbirini boğazlatmaya çalıştılar. Savaş ve kirli düzene artık yeter diyoruz
- Milyonlara sesleniyor ve ilan ediyorum. Silahlı olanları yurttan çekilsin. Devrimden vazgeçmedik yeni bir devrim süreci başlıyor.
- Beni dikkatle dinleyenler,bugün yeni bir dönem başlıyor.
- Silahlı direniş sürecinden demokratik bir sürece kapı açılıyor.
- Demokratik haklar, özgürlük ve eşitliği esas alan bir anlayış gelişiyor.
- Silahlar değil, fikirler konuşsun durumuna geldik.
- Yok sayan inkar eden paradigma (CHP zihniyeti) yok oldu.
- Benim başkaldırım çaresizliğe cahilliğe ve köleliğe karşı idi
- Bizim savasımız etnik ya da bir dine karşı değil
- Savaşımız adaletsizliğedir. Bundan sonra da böyle olacaktır.
- Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğindez diyorum ki; "Artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil siyaset öne çıkıyor.
- Artık sınır ötesine çekilme aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetlerini sonuna kadar gözeteciğne inanıyorum.
- Kürdistan ve Anadolu tarihine yakışır şekilde herekese ve hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.
- Bu nevruz sebebiyle en az Kürtler, Ermenileri de özgürlük öz ışıklarız olarak görmeye ve yaşamayşa çağırııyorum.
- Saygı değer Türkiye halkı; özellikle Türk halkı bilmeli ki:
- Türkiye halkı bilsin ki, Anadolu halkları 1000 yıllık Türk ve Kürt halkları İslam kardeşliği altında yaşamıştır ve yaşayacaktır.
- Burada zorla asimülasyon yoktur, olmamalıdır.
- Çanakkale'de birlikte savaş verdik. Türk ve Kürt birlikte şehit oldu.
- Çanakkale'de birlikte şehid olan iki halk 1920'de TBMM'yi birlikte kurdular. O gün gibi bugün de birlikte olmaya devam edeceklerdir.
- Hep birlikte demokratik ve modern bir sistem kuralım.
- Kapitalist modernleşmeye dayalı halkı bağlamayan elitin (kemalistlerin) çabaları bitmiştir.
- Zaman ihtilaf ve ayrılık zamanı değil.
- Gün Birleşme ve helalleşme günüdür.
- Anadolu ve Mezopotamya birbirinden ayrılmasın.
- Orta Asya ve Ortadoğu'ya örnek olacak demokratik bir mücadele inşa edelim
- Çağrımız şudur ki, biz kardeşliğimizi yeniden birliğimizi yeniden kuracağız.
BÜYÜK Türkiye'nin ilk adımları atıldı. Kuzey Irak / Kurdistan ile birleşme vakti geldi.
İlerleyen barış sürecimiz hayırlı uğurlu olsun.
DURMAK YOK YOLA DEVAM
RAWESTAN NINE REC BERDEWAM
|
bu bahar bayrami (nevruz) biz türklerdede hidirellez /bahar bayrami olarak kutlanir, yaylalara cikilir ve bu afganistan, iran, irakta newroz olarak kutlaniyor. aksama afganli arkadaslarin nevroz bayramina gidecegim mesela. bu diyarbakirdaki nevruz bahar kutlamalarinda gözüme batan yalniz sudur: bu bahar bayrami kardeslik bayrami, silahlar cekilsin simgeliyorsa, neden bir türk bayragi orada yoktu.? madem kardesiz, madem türkiyenin bölünmesine karsi bu mesaj?