Zitat:
Zitat von OnMyOwn
Kim demis kilise caninin rahatsiz etmedigini?
Greenline almanyadan konusmak kolay. Senin dibinde de her gece hoparlörden mevlud okunsunda gör dünyanin kac bucak oldugunu. Komsun müzigin sesini cok acinda bile sikayete gidersin. Empati kuramayana sacmalik olarak gelir hersey haklisin.
Bana kimse bos bos savunmasin gürültüyü. Savunmayla dini-bütün olunmuyor, bilginize. Böyle herkese dinsiz demekle de dini bütün olunmuyor. Kendinizi kandirmayin.
Isteyen her gece camiiye gitsin dinlesin. Hic sanmam sizin her gece camiiye gideceginizi. 
|
ben kilise canindanda ezan ve kurandanda rahatsiz olmuyorum.
ama gelelim rahatsizlik konusuna. mevlidler genelde camide okunmaz. gece hic okunmaz.
benim bildigim camide okunan mevlid kandillerde olur, ve yatsi namazindan sonrada okunabilir.
bu aralar yatsiyi 19:40 gibi kildigimiza göre en gec 20:00 mevlid okunur. bu kimi rahatsiz ederki?
üstelik mevlidin disaridan duyulmadiginada cok eminim. belki yaz aylarinda klimasi olmayan camiler pencereyi aciyorsa disarida duyulabilir ama o kadarida hosgörü ile karsilamak gerekiyor.
o kadar hosgörülü olmayan insanlarinda caminin dibinde ev almalari pek akli degildir.
bence o kisinin karin agrisi baska nedenlerden