Zitat:
Zitat von GoTTesWerk
obwohl ich anti chp bin mag ich eine person da und das ist Muharrem Ince
Mustafa Sarigul' e gelince ,eger birgun iktidar degisikligi ollursa ancak onun genelbaskanlignda chp olur
aber der ist ja zur zeit nichteinmal mitglied in dieser partei
mhp ye gelince oraya kim gelirse degismez,solange die diese politik treiben ..
asiri milliyetcilik , ulusalcilik falan soekmuyor artik
ya tam sosial demokrat wie sarigul oder halt liberal demokrat wie Basbakan 
|
Bu basbakandan bi cacik olmaz. Türkiye'nin sorunlari ar$a cikiyor bu da bir diziyle ugrasiyor. Kiskandi galiba kendi kanali ATV'nin hic bir dizisi böyle raytingleri yakalayamiyor diye
Ben isin gercegine kalirsa bir yurtseverim, yani Patriot diyorlar ya, iste öyle bir sey.. Ama insanlari dinlerine, dillerine, irklarina göre degerlendirmem, bunu sirf Türkiye icin demiyorum, dünya capinda konusuyorum. Haa Lokalpatriotismus ne demektir.. Örnegin bir zenciyle hayatta evlenmem, ya cocuk yapmam.. Ama insan olarak onlarin degeri benim gözümde hepsi aynidir..
Ancak su da bir gercek Türkiye'de cidden millyetciligi a$mi$ irkciligin taaa kendisi olan bir anlayis hakim.. Bu da bütün partiler üstü bir anlam. Bi AKP'li taniyorum, aslen Ankara Kizilcahammam'li.. Yöreden olmayanlara arsa, toprak vesaire satirmiyorlar. Kimileri de doguda cocuklara egitim vermek icin kendi hayat standartlarindan kisip "Bildungsauftrag"larini yani egitim ideallerini gerceklestirmek icin Güneydogu'da ögretmenlik yapiyorlar ve "birileri" gelip sen nasil Kürt ocuklarina Türkce ders verirsin diye kursunlayarak öldürüyorlar. Ya da üniverstede Türk ögrencileri sindirip, siz burda Kürt genclerinin yerlerini aliyorsunuz diyorlar vs..
Malesef Türkiye irkcilarin kiskacinda.. Ama buna ragmen MHP bu yönetimle bi baltaya sap olamiyor.. Iyi bir demagoiji ve populizim yapan bir genel baskan bu milletten en azindan yüzde < %20'i cikarirdi. Ki bu millet bir kac kilo makarnaya, oduna ve kömüre oylarini zatan bir millet
Muharrem Ince'yi bende cok seviyorum. Mustafa Sarigül'e gelince o gönülden CHP'li. Eninde sonunda bir sosyal demokrat olarak yuvasina dönmesi kadar dogal bir sey yoktur..