Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.11.2012, 20:13
CakaBeyy

Standard

Zitat:
Zitat von sive Beitrag anzeigen
Evet Caka Bey;
Biz dünya ya lay lom icin gelmedik, önce bunu ögretmeliyiz cocuklarimiza.
Malesef öylesine hic bir sey kendiliginden olusmuyor yani lokmayi cignenmeden yutulmuyor.
Para ,mal mülk insana sadece düsman kazandirir.Ilim de bir degil bin dost kazandirir.
Maddi seyler gecicidir bugün vardir yarin bir sabun köpügü gibi kaybolmustur.Ilim le sonuna yani bir ömür boyu senin sadik dostunmus gibi yaninda dir.
Cok kücük bir örnek;Gecen yil bir arkasimi Uni den istasyon dan almaya gittim, arabami park ettim,yanimda büyük mercedesli,takim elbiseli bir sahis belirdi,Benim siram iken benden önce automatta atildi.Atilmasi ile etrafa bana bakinmasi sadece saniyeler sürdü.Ben olayi bakinmasina kalmayarak caktim; yani parayi nereye atacagindan nereye basacagindan haberi bile yoktu.Ben bir tebessümle,bileti cekip eline verdim.Sahis ta Türk müs , en ilginc yanida buydu.Bu isler malesef böyle sizin davranisiniza,arabaniza benzemez dememle,sahis arkamdan lütfen lütfen bakarmisiniz demesiyle kala kala kaldi orada.

Yani diyecegim ukalikla, malla, takim elbiseyle olmuyor bu isler.Yani bir seyi bilmiyorsaniz bile,sessiz kalin bakin, okuyun görün yani önce insan olun.
Ilim le , Bilgi ile bir cok ,kiymetini bílecegimiz, insanlara faydali olabilecegimiz bir cok mal a , mülke sahip olabiliriz.Umarim ve ben de inaniyorumki bizim gibi bir cok insanimiz böyle düsünüyordur.Bir de ögrenmenin yasi basi yoktur....
Örnegin güzeldi..Konu, ilim'i tartmak, olumlu yönünü bulmak isteyen insanlara daha anlayisir duruma geldi bu sayede, tesekkürler...
ayrica, söylediklerini onaylayan bir söz var ; ilim, servetten üstündür, Çünkü serveti sen korursun, oysa ilim seni korur. Hz.Ali
sive, az bilgili degilsin bunu bilmis oldum

En düsünülmesi gereken, Tarihten verdigim bu örnekler bir tesadüfmüdür yoksa ciddiye alinmalimidir?
Cünkü, görüldügü gibi 2 Millette rahatin olmadigi , sicak evlerinin bile olmadigi yerlerde, hatta soguk evin bile olmadigi yerlerde basariyi bulmuslar..
bunu Türk insaninin ciddiye almasini cok isterim...
Cok rahati olan, rahata alisiyor. sorumluluk ögretilmediyse birde ona, meydana simdi ki bazi Genclerimizin basarisizligi , hedefsizligi ve nihayetinde kendilerini bulamayislari, tuzaga düsüsleri ve Ailelerini üzmeleri geliyor..
Bunda ne Ailenin kari var, nede genclerin, sürekli hayattan darbe yiyorum demelerini istemiyorum insanlarin, gelin Tarihe tanik olun. Bu millet son zamanlarda ne cektiyse, gecmisi bilmediginden ,hayati bilmediginden cekti. ne ariyorsa da oralarda bulacaktir.