Zitat:
Zitat von CakaBeyy
Tesekkür ederim Sive.
Haklisin, ne diyeyim? Akilli anne babalar onlardir ki : Soyuna, Dünyada geriye, her yönden gelismis, kendini devam gelistirmeye de hevesli , hedefli cocuk yetistirsin...
ama dedigin gibi, para , ev , arsa ne birakabilirim gayretiyle yasayip sonra bir sey görmeden Dünyadan göc ediyorlar..
bir Insani paraya, esyaya bogmak mi degerlidir, yoksa bunlari kazanabilecek Ilim'e bogmak mi degerli??
Ilim ögrenen insan, hem herseyi kazanmanin yolunu ögrenecek hem de o ilim onu hayati boyunca ayakta tutacak, onu Caliskan, Insanlara faydali kilacak...
Ama para, ev gibi seyler plansiz ne ise yarar, insani ne kilabilir ki...
Ama ben eminim, bir Ülkede bu islere kafa yoranlar cogalirsa, O ülkede birseyler olur da, bununla Milleti uyandirmaya calisir....
Ben bu düsünceyle yasamayanlara inat, Istedigimden de fazla bu konulara deginiyorum..Cünkü biz bu Dünyaya Basarisiz olmaya, Öylesine bir yasayip öylesinede bir Ölmeye gelmedik..
|
Evet Caka Bey;
Biz dünya ya lay lom icin gelmedik, önce bunu ögretmeliyiz cocuklarimiza.
Malesef öylesine hic bir sey kendiliginden olusmuyor yani lokmayi cignenmeden yutulmuyor.
Para ,mal mülk insana sadece düsman kazandirir.Ilim de bir degil bin dost kazandirir.
Maddi seyler gecicidir bugün vardir yarin bir sabun köpügü gibi kaybolmustur.Ilim le sonuna yani bir ömür boyu senin sadik dostunmus gibi yaninda dir.
Cok kücük bir örnek;Gecen yil bir arkasimi Uni den istasyon dan almaya gittim, arabami park ettim,yanimda büyük mercedesli,takim elbiseli bir sahis belirdi,Benim siram iken benden önce automatta atildi.Atilmasi ile etrafa bana bakinmasi sadece saniyeler sürdü.Ben olayi bakinmasina kalmayarak caktim; yani parayi nereye atacagindan nereye basacagindan haberi bile yoktu.Ben bir tebessümle,bileti cekip eline verdim.Sahis ta Türk müs , en ilginc yanida buydu.Bu isler malesef böyle sizin davranisiniza,arabaniza benzemez dememle,sahis arkamdan lütfen lütfen bakarmisiniz demesiyle kala kala kaldi orada.
Yani diyecegim ukalikla, malla, takim elbiseyle olmuyor bu isler.Yani bir seyi bilmiyorsaniz bile,sessiz kalin bakin, okuyun görün yani önce insan olun.
Ilim le , Bilgi ile bir cok ,kiymetini bílecegimiz, insanlara faydali olabilecegimiz bir cok mal a , mülke sahip olabiliriz.Umarim ve ben de inaniyorumki bizim gibi bir cok insanimiz böyle düsünüyordur.Bir de ögrenmenin yasi basi yoktur....