Zitat:
Zitat von sive
Evet sana katiliyorum bu konuda Caka Bey:
Bizim insanlarimizin cogu haziri cok seviyor.Cogu Anne ve Babalarda cocugunu
yetistirme tarzi cok yanlis.Ömür boyu sadece cocuklarima ne birakabilirim düsüncesiyle
kendi alin teri ile kazandigi parasinin bile hayrini görmeden malesef vefat ediyorlar.
Arkasindan cocuklari bir mevliti birakalim bir tesekkür bile edemeyip,
`´Bizim Peder ne yaptiki,ne biraktiki`´ gibi bir cok hos olmayan sözler sarfediyorlar.
Cocuklar cogu zaman ciddiye bile alinmiyor.En basit örnek:
Bir toplumda sohbet esnasinda cocuklar tersleniyor,
``Sen ne anlarsin daha cocuksun,büyüyünce anlarsin`` bu gibi hareketler ortaya cikiyor.
Cocuklarimiza önce insanligi,hayati,sevgiyi,saygiyi ögretmeliyiz.
Hazir parayi mali mülkü degil,
Hayatin nasil inisiyle , cikisiyla kazanilacagini ögretmeliyiz.
|
Tesekkür ederim Sive.
Haklisin, ne diyeyim? Akilli anne babalar onlardir ki : Soyuna, Dünyada geriye, her yönden gelismis, kendini devam gelistirmeye de hevesli , hedefli cocuk yetistirsin...
ama dedigin gibi, para , ev , arsa ne birakabilirim gayretiyle yasayip sonra bir sey görmeden Dünyadan göc ediyorlar..
bir Insani paraya, esyaya bogmak mi degerlidir, yoksa bunlari kazanabilecek Ilim'e bogmak mi degerli??
Ilim ögrenen insan, hem herseyi kazanmanin yolunu ögrenecek hem de o ilim onu hayati boyunca ayakta tutacak, onu Caliskan, Insanlara faydali kilacak...
Ama para, ev gibi seyler plansiz ne ise yarar, insani ne kilabilir ki...
Ama ben eminim, bir Ülkede bu islere kafa yoranlar cogalirsa, O ülkede birseyler olur da, bununla Milleti uyandirmaya calisir....
Ben bu düsünceyle yasamayanlara inat, Istedigimden de fazla bu konulara deginiyorum..Cünkü biz bu Dünyaya Basarisiz olmaya, Öylesine bir yasayip öylesinede bir Ölmeye gelmedik..