Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.10.2012, 01:35
gecerzaman

Standard

Zitat:
Zitat von CakaBeyy Beitrag anzeigen
Aynen,sadece sacma degil onunda ötesinde...ortada önemli seyler dönerken, biz sirtimizi önemli seylere dönemeyiz...bu yasantimizdaki önem verdigimiz bos seylerin kacinin bize faydasi var, Lütfen saysinlar??7

Efendim simdiki Insanlarin cogu esir olmus farkinda degiller...bu sebepten dolayidir ki Önemli mevzulari kenara atiyorlar..
kandirilmak kötü birseydir, biz öyle biliriz. Ama simdiki insanlar kandirilmayi takmaz olmus..
Yani Dünyayi böyle kabullenip boyun egiyorlar..
Boyun egmek yerine, yapilacak cok islerimiz var..
Biz kimseye Isyan cikarin , basibozuk Yeniceriler gibi ' biz bu Dünya sistemini istemezük ' diye Sokaklarda bagirin demiyoruz..
Dünyaya yön vermis Cag Acip Cag Kapatan, Gönül Yapmaya geldim diyen, Ya oldugun gibi görün yada göründügün gibi ol diyen , Insani yasat ki Devlet Yasasin diyen, en basta ; bir saat tefekkür ( düsünmek ) bir yil ibadetten hayirlidir diyenleri arastirin diyoruz, Kitaplarla cok vakit gecirme zamani geldi diyoruz baska birsey istedigimiz yok...
Bu Kisilerin hepsini Kitaplarda bulabiliriz...
Suanki yapilan hareketlerin, bazi konusmalarin, düsüncelerin, tepkilerin, kararlarin, sonuclarin yanlis oldugunu , Dünya Düzeninin bizim aleyhimizde yürüdügünü kendi kendimize Belgelemek zorundayiz, bunun icinde bu anlattigim kisilerin Kitaplarina sarilmaliyiz...
LEVO, AZZI, okuyunda adam olum!!!Ne daha AKP CHP kavgasini yapiyorsunuz. Kim gelirse gelsin basa hic fark etmiyor, bunu anlayamadiniz gitti, yuh!!!
Cakabey, aklina fikrine saglik, aslan kardesim benim! ya sen kimsin? akil yasta degil basta derler, ama bu kadarida olmaz yani. 88 dogumlu olduguna inanasim gelmiyor! yeme beni! utandirdin beni! gercekten harika bir yorum yapmissin! su forumda ilk defa senin gibi hayati kavramis birine rastladim. Eksik olma, sagol varol, hürmetler kardesim...

Resulullah şöyle buyurmuştur: “İlmin azlığı, ibadetin çokluğundan daha iyidir.”
“Benim nezdimde ilmin üstünlüğü, ibadetin üstünlüğünden daha sevimlidir.”
“İlim ibadetten üstündür.”
“Her kim kendisi vesilesiyle batılı hakka veya sapıklığı hidayete döndürmek üzere bir ilim öğrenmek için (evinden) dışarı çıkarsa onun bu işi kırk yıl Allah’a ibadet etmiş kimsenin ibadeti gibidir.”
“İlimle birlikte olan uyku, cehaletle birlikte olan namazdan daha iyidir.”
“Allah nezdinde ilim öğrenmek, Allah-u Teala yolunda, cihad, hac, oruç ve namazdan daha üstündür.”

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “İnsanın duyduğu ve (başkalarına) aktaracağı ve amel edeceği hikmetli bir söz bir yıllık ibadetten daha hayırlıdır.”
“Çok ilimle birlikte olan az amel, az ilimle, şek ve şüpheyle karışık çok amelden daha hayırlıdır.”

İmam Bakır:“Bir saatlik ilmi müzakere, bir gecelik ibadetten daha iyidir.”