Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.01.2011, 17:42
Benutzerbild von elmauro
elmauro elmauro ist offline
Neuer Benutzer

Standard

Müsadenizle bir Versiyonda ben ekliyeyim. Yakin zamanda okudugum bir Kitapdan alintidir:

Karincaya Komsu olan Saz calar

Karinca sordu Agustos böcegine:

- Neden calismiyorsun?

- Bos ver! ver dedi Agustos böcegi icini cekerek.

Karinca israr edince,sazini bir kenara birakti ve tarihi boyunca hic yapmadigi bir sey yapti Agustos böcegi:

- Yav sen ne utanmaz bir hayvansin. Bütün milleti kandirmissin. Calisiyormus! Calisiyorsunda ne oluyor, calisman kimin hangi derdine deva oluyor? Iki cekirdek aliyorsun sirtina, bin bir zahmetle indiriyorsun mahzenine. Kis boyunca tikiniyorsun. Söyle bakayim, kainatta senden daha ise yaramaz bir hayvan var mi? Calistinmi ari gibi calisacaksin. Yaptigin is bir seye yarayacak. Yaptigin is bir seye yarayacak! Senin gibi calismaktansa hic calismam daha iyi! dedi.

Karinca sustu. Ilk defa cevapsiz kaldi Agustos böcegi karsisinda. Agustos böcegi iyice sinirlendi, burnunun kanatlari kalkti:

- Benide mahvettin! Komsuyuz ya hani! Senin yaptiklarina baktim ve anlamsiz buldum. Saz calip birkac hayvan eglendirdim. Eger ariya komsu olsaydim bende belki recelcilik falan yapar, faydali olurdum.

Bu laflar karsisinda boynu bükülen ve caresiz kalan karinca o günden sonra hep düsündü, ama aklina hic bir sey gelmedi.Eger bu aralar bir karinca görürsen yakindan bak. Mahzun bakisi yorgunlugundan degil, caresizligindendir.