Zitat:
Zitat von DieWahrheit
malesef ekonomik bilgin olmadan konusuyorsun!!!
ülke borclari bip ile ölcülür!!! corapta üretse makinada üretse bip ile ölcülür!!!!
tabiki bip'nin ne oldugunu bilmek gerekir!!!!
bir ülkenin vatandaslari 1 yil calisip elde ettigi para 100%bip'dir
türkiye'nin borcu 47% bip'dir, bu demek oluyorki tr 6 ay calisip bu borcunu katabilme kapasitesinde!!!! dünya ülkelerine baktigimizda türkiye'nin borclanmasi cok iyi konumda!!!!
türkiye gecmiste her 4 yilda kriz ortaminda bulurdu kendisini, ortalama her 2 yilda secime giderdi!!!! son 8 yilda ne kriz gördük nede erken secim!!!! ama 8 yil önce türkiye kaosa gidiyor, türkiye bitecek, türkiye batacak diyenlerin sesi kesildi. simdi senin gibiler bunlari söylemeye basliyor!!!!!
|
Sen kendin calip oynamayi bir tarafa birakip, verdigim linkleri inceleseydin türkiyenin ekonomik dzrzmz hakkinda biraz fikir sahibi olurdun!
500bin € borcu olan iki ülke düsün, bir tanesi almanya bir tanesi de Türkiye olsun..
almanya ne kadarlik bir üretimle bu borcu öder dersin?
ya türkiye?
türkiyenin bursadaki fabrikalarda 10 gemi havlu üretmesi gerek bu borc icin..
ama almanya sadece 3 tane araba üreterek hallediyor bu borcu..
Yanilgi saplantinin acemiliginden dolayi oldugunu düsünüyorum..
ben ülkelerin birbiriyle kiyaslanmasinin yanlis yöntem oldugunu zaten demistim..
bak sende, aynen benim dedigime gelmissin..
her ülkeyi, yine o ülkenin kendi ekonomik verileriyle örneklendirmissin..
ben yaziyorum ama sen baska türlü algiliyorsun..
yazdiklarimi iyi okursan, bu problemini zamanla asarsin.
Ankara ticaret odasinin linkini özellikle göndermistm ki, Türkiyenin son 15 yila ait ekonomik durumunu daha iyi anlayabilelim..
nafile mi yoksa???
senin icin ikinci kez tekrar:
"..1994 krizi öncesinde Türkiye 8.1 büyüdü, her 100 dolarlık büyümenin maliyeti 31 dolar oldu. Ardından yüksek cari açık, devalüasyonla sonuçlandı. 2000 yılında Türkiye 6.3 büyüdü, her 100 dolarlık büyüme için 67 dolar cari açık verdi. 2005 yılında 100 dolarlık büyüme için 37.8 dolar cari açık verirken, 2006 yılının rakamları rekor kırdı. 2006 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 6.3 büyüyen Türkiye'nin 100 dolarlık büyüme için ödediği cari açık bedeli 94.3 dolar oldu. Cari açığa bağlı büyüme ülkeyi değil, midedeki habis uru büyütüyor"
ticaret odasinin linki :
http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=763&l=1