Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 16.09.2010, 14:42
Isis_

Standard

Zitat:
Zitat von fosfos Beitrag anzeigen
Isin onomastik yanina bakacak olursak eger, bildigim kadariyla, bosandiktan sonra kocasinin soyadini cesitli sebeplerden ötürü kullanabilmek icin acilan bircok dava var.

Isin trajik acilimi ise, onca yil beraber yasadiktan sonra, bosaniliyorsa eger, bosandigin kisiden zaten manevi bir sekilde sogumussun demektir. Bu durumdaki kadinlarin kizlik soyadlarina dönmeleri süpriz sayilmamali.

Ayrica, eskiden yash 64-65 denildi mi, erkekler ölüyordu adabiyla. Simdilerde 25'inde evlenen birisi ashagi-yukari shöyle-böyle tahmini 40-60 yil evli kalabiliyor ayni kishiyle. Ya da kalamayor , dur bakalim daha ne yasalar degisecek bu sürecte...
simdi nedenini nicinini bosanmanin sorarsak is uzun sürecek.gercek olan su ki "hayat 60 tan sonra" baslar diye bosanmalar artik gündemde. sogumus olsa bile ciftler birbirinden yinede kurulmus bir sürü düzen simdi bozulup gereksiz yere bürokrat zorluklarin gelmesi olumlu bulmuyorum.cocuklar icin bile birden annelerinin baska soy isim tasimasida biraz tuhaf..miras olayindada problemler cikabilir vs vs...neyse bizim bu durumu kabullenmekten baska caremiz yok ama sacma buldugumu belirtmek istedim.benim buna karsi baktigim davalarin bir tanesini bile kazanani görmedim.tersini ispat edeni merakla bekliyorum