Zitat:
Zitat von ot
bir gün nasilolsa ölüp gidecegiz,,
neden sürekli kendimize eziyet edip aci cekiyoruz,anlamiyorum.
baskalari icin,fedakarlik mi desem,
riske girme korkusu mu desem,
insanlara güvensizlik mi desem,
bilmiyorum.
|
Elbette ki bu ömrümüz kisitli. Belki bundan dolayi herseyi daha hassas algiliyor olabilemezmiyiz. Örnegin bir kac hafta önce kendimi bizim köyde görmüstüm ve orda anneannemi ve yanilmiyorsam dedemi de gördüm. Sonra kendime ayip ve kusur ediyorsun V_R dedim kendime ve onlari coktan beri görmedin, aramadin sormadin. Ilk firsatta bir onlari ara ve hallarini hatirlarini sor. Belki bir seylere ihtiyaclari olabilir dedim icimden. Sonra o anda uyanmistim ve onlarin ikisininde rahmetli olup bu dünyadan göcüp gittiklerini zihnime geldi.
Bu durum beni biraz zorladi ve bazi seyleri düsünmeme vesile oldu ama yapacak bir sey yoktu. Dededim vefali ve sevgil dolu bakislarla biz torunlariyla oynamsini ve anneannemin dünyanin en güzel yesillini bulunduran gözleri ve yavruum diye bizi cagirmasi o anda aklima gelmisti ve icime oturmustu..Ve sonra dedim ki kendi kendime, oglum bir takim seyleri yirtidikten sonra ugrunda yansanda dönsende fayda etmez. Degerini varken bileceksin dedim.
Risk konusunda yazilacak cok sey var. Riske birseyleri kaybetmek pahasina bir takim seyleri korumak icin girersek adina cesaret denir. Ancak keyfimiz icin can sikintisindan kurmar masasina ortursak ve eninden sonunda herseyi kaybetmeyi göze alirsak buna ahmaklik derim.
Tartilip ölcülmesi gerekir riskin. Gördügün gibi bir cok risk var, ama yanilmiyorsam senin belirli bir riskten bahsediyorsun degil mi? Eger hangisi oldugunu bana aciklarsan o hadise hakkinda da sana bir aciklamada bulunurum..
Insanlara gelince, insanlari ben üc bölüme ayiriyorum.
1. Dost
2. El
3. Düsman
Ve etrafimdaki insanlarin benim hayatimdaki rollerini sorgularim her zaman. Kim hangi rolü oynuyorsa ona göre tartar ölcerim ve degerini veririm. Anne annedir baba babadir, kardes kardestir vesaire. Anneneden babalik beklenmez ve babadan da annelik beklenmez. Örnegin...
Dostuma dostlugun düsmanima da düsmanlgin hakkini veririm. Ellere gelince onlara ilk önce iyimser-tarafsiz bir sekilde mesefali dururum...Almanlarin bir sözü var. Bir insani karsisindaki insan degil, onun o insandan beklentisi hayal kirikligina ugrattir. Bilmem anlatabildim mi?
http://www.youtube.com/watch?v=owsb7vOJi-c