Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.05.2010, 16:47
Virtual_Reality

Standard

1 mayıs marşı timur selçuk

http://www.youtube.com/watch?v=uL73Ftc1swk

Bu müzigi cok eskiden gelecege ümitlenerek ve severek dinlerdim. Simdi de bir mayis oldugu icin dinliyorum ve buraya ekledim.
Bir zamanlar beni de kommunist düsünceye merak sarmisti. Dünya'yi insanlarin e$it ve re$it bir sekilde yönettigi zaman haksizliklar son bulur sanardim. Eh ne de olsa dedesi yirtik bir lastik ayakkabi giydigini gören birisiydim. Ve her insana esit sartlar altinda ayni haklarin taninmasi benim gönül tarlama bugday tohumu gibi düsüp yesermisti. Ama bunun bir ütopya oldugunu cabuk fark etmistim. Ve pragmatik, gercekci olunmasi gerektigini ögrenmistim. Atatürk'ün Nutuk'uyla tanismistim. Okudukca Atatürk'ü anlamaya baslamistim. Anladikca da sevmeye..

Neyse uzun lafin kisasi, 20 yasinda kommunist olmayan birisi kalpsizdir ama 30'unda hala kommunist olanda da akil yoktur.

Benim icin en büyük devrimci, Selanik'te 7 yasinda karga kovalayan, 37 yasinda Canakkale'de Anafartalar'da, Gelibbolu'larda, Tripolisler'de, Filistinler'de, Mus'ta, Bitlis'te destan yazan Mustafa Kemal Atatürk'tür!

Gene'de isci hakki kul hakkidir! Ona göre de davranilmalidir!

Geändert von Virtual_Reality (02.05.2010 um 20:19 Uhr).