Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 25.02.2010, 19:48
Benutzerbild von NadirKacan
NadirKacan NadirKacan ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

öyle bi konusmalara sahit oluyorum gene burda, tepem atcak simdi.
ilk önce, kendinizi almanyada yasiyorsunuz diye, daha modern, daha akilli, daha kozmopolit sanmayin. Türkiyede ki türkler ve Almanyadaki Türkler derken zaten gene genellemeler yapiorsunuz. Bunu ama yapamazsiniz, yoksa su sevmediginiz almanlardan farkiniz olmaz.
Yok neymis, türkiyede ki türklerlen sadece ayni dili konustugumu fark ediyorum, ama gerisi bos, kiro, macho vs vs.
Ulen siz Türkiyenin de gelistigini bu arada unutuyorsunuz. Kendinizi bi mok saniyorsunuz burda, almanlardan da önyargili olmussunuz. Türkiye deyince, illa babanizin Köyünü düsünmeyin. Türkiye koskocaman bir Ülke. Istanbulu var...almanyanin hic bir sehirinde Istanbulda göreceginiz kadar Ucuk, Entel, Sapik, Facebook-hastasi, düsünür, ayyas, ileri görüslü, gerizekali, ibne, pusht, güzel insan vs vs vs vs bulamzsiniz. Aslinda siz almanyada köylü olmussunuz haberiniz yok. Türkiyede ki kadinlar diyorsunuz, ulen sizin gibi gerizekalilrdan bir Istanbullu kadin mesela ne istesin. Sanki siz burda elinizi acinca hemen kosup gelcekler.
Ama demek istedigim aslinda baska birsey.
Türkiyeden gelen kadin daha hamarat, evine bagli, namuslu vs vs...gecin bunlari.
Öylesi de var, böylesi de var, sadece Türkiyede degil, Almanya icin de gecerli ve her allahin ülkesi icin gecerli.
Bir Insanin nereden geldigi önemli degil, ailesinden aldigi önemli. Ben almanyada dogmus, büyümüs bircok insan taniyorum, hepsi de cicek gibi güzel insanlar.
ayni sizin gibi...

öptüm hepinizi