Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.10.2009, 10:35
xcemkaraca

Standard Serhatx1970

Zitat:
Zitat von Serhatx1970 Beitrag anzeigen
Ben Atatürk düsmani olamam onun yaptigi iyilikleri unutacak kadar adi degilim , ama onun ayni senin benim gibi bir insan oldugunuda unutan bir insan degilim ve ozamanin idelojisi irkcilikti. Irkcilik son 90 yil icinde gercek yüzünü göstermistir yani Atatürkün bu konuda son derece haksiz oldugunu söylüyorum ve bunu onun insan olduguna bagisliyorum. Ozamanin insanlari malesef daha iyisini bilmiyordu. Atatürkün üstelik öyle ifadeler kulanmasinin tek bir sebebi vardi Milliyetci hisler ve duygular yaratmak ve böylece inanlari birlestirmek. Faschistlik ama sadece bir yere kadar, faschistigin her zaman son nefesleri Kan ve siddetir ardindan hep ve herzaman demokrasi ve insan haklari dogacaktir!

Cevabim yetimi ? sana bir kez daha diyorum konsuma tarzinda biraz insan gibi konusmaya basla ayak mayak felan fisman burada yapan yok dönecde degilim! Ben beli sebeplerden bu düsüncelere sahip bir insanim yasadigim gördügüm bagzi seyler var ve ögrendimki Faschist olmak insan aleminde en asagidan bir kisi olmaktir ve genelde kompleksli ve siddet asigi insanlar faschist oluyor!
-------------------------------------------------------------------------

100% destekliyorum.. Das Problem ist, Menschen wie Tonguz versuchen sich an die Vergangenheit zu klammern und übersehen, dass die Gegenwart ganz anders ist.

Ein kleines und anderes Beispiel wäre der Herr Honecker :-) Der hat es auch nicht gecheckt, dass die DDR zusammenbrach :-)

Geändert von xcemkaraca (28.10.2009 um 10:39 Uhr).