lool..
tatlar ve zevkler tartisilmaz derler ya.
ben sahsen ahmet kaya'nin müzigini sevemedim. sarkilarinin icerigi güzel mesajlar olsa bile, bu tür mesajlari yada politik icerikli mesajlari sarkilarda genelde sevmem. bastan sona kadar dinlemem gerek, ben basit adamim kardesim, bana basit sarkilar lazim

all you need is love gibi mesela..

saka maka bir yana. benim bu tür müziklere karsi alerjimin nerden geldigini de düsündüm.
ufak yasta annemler hep demo'lara giderdi, bir mayis olsun, yada 68 den sonra yürüyüslere katilirlardi. ayaklancak ne varsa, bizimkiler oraya kostururdu. cemiyetler memijetler filan...biz de ufak cocuk olarak kendilerini solcu sanan kisilerin konusmalarina hep sahit olduk. sonra büyüdük. solcu molcu kalmadi sanki. biri profesör olmus, durmadan seminarler veriyor, altinda koskoca araba, cocuklarina bir baglanti kuramamis. biri dönerci sinciri kurmus, ve say say bitmiyor. eski solcular bugün hep gecmislerini unutmus, ve kapitalismin akisina burakmislar kendilerini. ama onlar da kendi bilecekleri seyler sonucta. ama hep dedigim gibi, cemiyetlerde dünyayi degistircez diye bangir bangir bagiranlarin, evlerinde bile huzur bulamadiklarini, ve sevgi ve saygi gibi seyleri gözardi ettiklerini gördügümden beri....bu tür insanlari ciddiye alamiyorum. Istedigi kadar komunismden konussun bana biri, evde karisina tokat attigi zaman, o benim icin ölmüstür, ve her ne dediyse bende bir etki burakmaz artik.
belki biraz abartili gelebilir size...ama bu tür seylerden dolayi, ahmet kaya, zülfü livaneli vs. vs. kisilerin müziklerine karsi alerjim var....belki cocuklugumun soundtracki oldugu icin.
..birt