Kaptan Memo -Denizler altinda 20.003 meze
Sabah uyandigimda, en son kaptanla masanin üzerinde göbek attigimi hatirliyordum.2 tane aspirinle agzimda gargara yaparak anason tadini biraz olsun dagitmaya calistim.Kapinin altindan iceriye atilan notta "uyaninca kahvalti salonuna gel! Kaptan emming"yaziyordu.
Kahvalti salonuna girer girmez basimin dönmesini dindirecek aspirinlerin yan etkisi sandigim bir görüntüyle karsilastim.
Kendimi acikhavada suyun üzerindeymiscesine giderek buldum."Ooo yigenim!!uyandin mi nihayet..ee sisede durdugu gubu durmayi degil mi daa!! " Kaptan sanki dün benimle zom olana kadar icen degil, bir baskasiydi. Üniformasi janti, yüzünden de enerji fiskiriyordu. Bugün de onu Tanju Okana benzer buldum kendisi. alaaayy ettiler bänimläääaäööüää
"evet kaptan amca..hic sorma..ehhe öhhö..sey su yüzeyine mi ciktik? az evvel pencerelerden ve göstergelerden gördügüm kadariyla su anda 300 feet derinlikte olmaliyiz.!? "Feet-meet ayak yapma yigenim hehehe,aha bu duvarlardaki görüntü mikrodalga kamersiyla su üzerindeki ortamin aynisi. Holografik holografik. Insan 3 ay suyun altinda kalinca, disariyi görmek istiyor. Aha bak "klick" br dügmeye basarak kendimi Kirkpinar güreslerinde gürescileri izlerken buldum! Saskinligimi gören kaptan " hehehe..ya! Gördün mü Wireless-Lan ile satalitten cekiyoruz bu görüntüleri.Hicbirsey kacmiyor.Aksama da güres var nomissiz hehahahh..
Kaptan kendi dünyasini kurmus, bana da aksama kadar gemideki gadget-leri ve oyuncaklarini gösteriyordu. At ve Yunus-baligi karisimi bir hayvan "Yunat" su altinda batik gemi aramasinda calistiriyormus. Batik Alman denizaltilarindan söktügü -nicht rauchen!- levhalarindan kendisine yaptirdigi sigara icme odaciginin tabani ise camdandi, ve kaptanina ara sira kacip Sydney pilaji yakinlarinda kaos yaratan _great white_ köpekbaligi hamido-nun oradan yüzerken bana bakip sirittigini hisediyorum.
"aksama cümbüs var!..kulüp rakisi getirmisler kapikuleden. gece service-helikopteriyle!"
-- Aksam saat 19:00 Ana restoran.-- Gemide salt eglenmeye gelmis 300 elemanla birlikte kaptan ve ben yerimizi almistik. Istakoz, havyar, hamsi ve alabalik kokteyllerinden sonra,sira mezelerle altinbas rakisina gelmisti. isiklar dimly dimly kisilmis, spotlar devasa akvayuma cevrilmisti. Suda yüzen Ahtapotus Gignateruxlarin boyu bir grizzly ayisi kadar vardi. Herbir kollarinin boyu 120 santimdi.Müzik ve bagirti esliginde suya Handan ve Candan isimli afetler dalip suda takla atmaya baslamislardi. "kaptan amca bu kizlar neden bu kadar güzeller hick..eheh ve neden bu kadar ciplaklar hick' ?..daha dogrusu tamtakir cibildaklar ohsch..hick...." beni bir hararet basmisti, acaba suyun altinda da gusül abdesti almak gibi bir mecburiyet var miydi?Ulemaya sormaliydim bunu! " Yigenim sincik bu hayvanlari ehlilestirdik uysallastirdik.Bunlarin hepisi bir animasyon. Lakin hayvanlar kizlarin bikinilerine takilip kizlarin sagini solunu kopartma tehlikesine sokyadular daa..ben de kizlara dedim ki.ya soyunursunguz ya da gidersiniz..!.gerci simdi de ahtapotlar oramiza buramiza batiyor...fair piläy olmuyor diyorlar ama..eh herseyi de ben cözecek degilim daaa..."
Kaptan amcam cok demokratik bir kaptanmis.Su alti güresi de bir bayagi heyecanli sekilde basladi! elbisesiz kizlari kündeye getirmede bir numaraydi bu hayvanlar! ertesi
sabah uyandigimda yanimda Handan yatiyordu. banyodan da Candanin sesi geliyordu.Yoksa tam tersi miydi...??
Sürecek..oksiyen gelsin sürecek.-.--
|