Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.04.2009, 09:26
GoerenBilir

Standard

"celikin müziklerini begenmesem de, kendi dedikleri abartili olarak anlasilsabile....türkiyede bazi seylerin su an yanlis yöne gittigini göz ardi etmemek gerek.
goerenbilire: seni cok iyi anliyorum ve hemfikirim. nerdeyse atatürkcü olmak türkiyede suc olcak..(iyiki izmirliyim...yobazlara son secimlerde cevabi verdik)

denize:mevzuyu megalomanie'ye cevirmek, bence olan bitenlere gözleri kapatmak, ve asil sorunlari görmemek.

Bugün senin rahatin yerinde, ama birgün sende de bir kusur bulup iceriye atarlarsa, burda ki yazilanlarin asil nedemek istedigini anlarsin belki."

Izmir Türkiye'nin bu konuda düsmeyen kalesidir. Keskem benim memleketim Ankara'da böyle ilerici bir kent olabilseydi. Türkiye'ye yakisirdi dogrusu. Zaten iki Ankara var, birisi Hetit günesinin batisindan, Cankaya, Gaziosmanpasa, Gölbasi, Kizilay bir de malesef sark zihniyetli öbür Ankara var. Keciören'e akrabalarimi ziyarete gittigimde gördügüm o manzara icler acisi ama ellden ne gelir simdilik.
Sehirlesmeyi sirf beton yigini olarak algilayan, kizlari, kadinlari sirf erkeklerin cinsel ihtiyaclarini giderten esya olarak bakan bir zihniyetten ne beklersin ki zaten?

Ama bunlarla, korkmadan, yilmadan mücadele vermek zorundayiz yoksa Türkiye de ücüncü Dünya ülkesi olmaya adaydir. Atatürk'e atip tutan kesime bazen sinirleniyorum ama cehaletini görünce bir aci gülümsek geliyor icimden. Türkiye'nin karsi devrimcelere ragmen hale Islam aleminin en güclü ülkesi oldugunu Atatürk'e borclular ama bilmiyorlar. Atatürk'süz bir Türkiye bugün Ürdün gibi, Misir gibi, Aman gibi Oman gibi bir ülke olurdu.
Bügün Türk Milli Takimi bir zafer elde ettiginde bayraklari ellerinden düsürmeyenler bilmeleri lazim ki, Atatürk'ün fikirlerinin yön vermedigi bir Türkiye Avrupa Sampiyonasinda oynamaya hak kazanamazdi. Bu kadarini bile bilmekten aciz zihniyet iste.

Arabesk kültürü ile yogrulmus, kadercilik mayasinda var, calismaktan üretmekten aciz sirf "Allah ne verdiyse" deyipte eline ne gecerse tüketen "bugünü de kurtardik cok sükür" deyip yetinen ekmekci takimi ile isimiz biraz zor olacak Albirt ama insanin ömrü umutlarindan önce tükenmesi lazim :-)

Nazim Hikmet'in bir sözü var belki biliyorsundur.

Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, ya nasil kavusur karanliklar aydinliga?

Geändert von GoerenBilir (14.04.2009 um 09:29 Uhr).