Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 31.03.2009, 17:37
Benutzerbild von kalpsiizz
kalpsiizz kalpsiizz ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

-"DÜNYA KUPASI DAHA KOLAY"-
- 2000 Dünya Kupası’nda milli takımın Brezilya gibi bir takıma karşı hırsını bile hep birlikte yaşadık. Tek vücut bir takım vardı orada.. Türk futbolcunusun nasıl mücadele ettiğini orada izlemiştik. O takım ruhunu 2002’den sonra 2010’da görecek miyiz.. Oyuncular da o ruh var mı?
Keşke 2008 Avrupa şampiyonasına gelseydiniz. 2009’deki takıma razıysan, orada da o takım olacak.. Bizimle bunu yaşamış biri olarak başka örnek vermen tatsız yaklaşım olur. Muhteşem bir takım izlettirdik orada. Biz o takımın üzerine koyarak gideriz Dünya Kupası’na.. Zaten Dünya Kupası bana göre daha kolay. 32 takım var ve 32 takım arasında bir çok da zayıf ekip var. 4’lü grupta 2 zayıf ekip mutlaka size düşüyor. Burada 16 takım var hepsi birbirinden güçlü.. 16’dan 8’e, 8’den 4’e devam edince de inanılmaz bir güç ortaya çıkıyor. 32 takımın bu avantajı var. Güney Amerika takımları var orada. Ama en az onlar kadar güçlü İspanya var karşımızda.. Umarım orada da çok seyredilen bir takım olacaktır.. Diğer şampiyonalarda olduğu gibi. Çok küçük bir misall vereyim, Avrupa şampiyonasında UEFA tarafından tutulan istatistiklerde, kat edilen mesafe ve fizik açısından her mata birinciyiz.. 5 maçın 5’inde de fizik olarak öndeyiz. Bunu ben değil UEFA diyor..

-"İSPANYA SIKIŞMAZ"-
- Del Bosque son idmanda David Silva ve Riera’yı görevlendiriyormuş.. Bu kadroyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sanırım deplasmanda olmak ve çabuk oyuncuları kullanmak için böyle bir tercih yapmıştır. İspanya herhangi bir ismi olmasa da bir mevkide sıkışmaz. Biri olmazsa diğeri olur, o da diğerini aratmaz. Öyle bir sıkıntıları yok yani..

-“80 MİLYONLUK KADRO”-

- İspanyol gazeteci arkadaşımız Ramos – Cassilas gibi oyuncuların kendisine ‘30 maçtır en zorlandığımız takım Türkler oldu. Çünkü çok yürekten oynuyorlar’ dediğini bize aktardı.. İspanya’yı 30 maçtır en çok zorlayan takım için yarın ne olacak?
Seyirci avantajımızın olması lazım. Bu oyunu birlikte oynayacağız çünkü. Biz sahada, onlar ise tribünde. Onların coşku ve sinerjisinin birleşmesi lazım. Hırs ve arzu ile.. Sahadaki oyuncular gibi, tribündeki seyircilerin de sabırlı olması lazım. Sabır ve coşku oyunun en önemli temalarından biri.. Oyunun bitiş düdüğüne dek gerekli coşkuyu sağlamalıdır. Orada oyun 0-0 iken İspanya seyircisi 'oley' çekebiliyor. O yüzden oyuncu ve taraftarın senerjisinin birleşmesi çok önemli. Sahadaki takım maç sonunda onları coşturacaktır zaten, ben buna inanıyorum. Bize gönül, destek veren, bizimle coşan, inanan, yüreklerindeki milli takım sevdalarını bizden esirgemeyenler, yarın akşam bizim maç kadromuz olacak. Siz sormadan ben maç kadrosunu 80 milyon olarak açıklıyorum. Bugün size isimsiz ama çok yüksek rakamlı bir milli takım kadrosu veriyorum..

-“BAZI OYUNCULAR DEĞİŞEBİLİR”-
- Ekonomik oynamadığımız için top daha çok İspanyol takımında oldu dediniz. Peki bunu önlemek adına ilk maçtaki isimlerde bir değişiklik olabilir mi?
Olabilir. Emre Aşık tereddütümüz var zaten. Son durumuna bu akşam bakılacak. İki maç üst üste 4 gün arayla oynamanın bazı dezavantajları oluyor. Bunu kaldırma adına bazı oyuncuları değiştirebiliriz.

-"ANLAYIŞTAN VAZEGEÇMEYECEĞİZ"-
- B planınız, bize 1 puan yeter mi düşünceniz olacak mı?
Her şeyi yaparsınız bazen istedikleriniz olmayabilir. Oyun içerisindeki gidişatı gözlemleyip buna göre davramak akılcı ama hiçbir zaman isteğimizden, anlayıştan, prensibimizden vazgeçmeyeceğiz. İspanyol takımına saygı duysak da, bizim daha çok puana ihtiyacımız var. O seyirciyi sağlayınca bizi o atmosfer çok yerlere taşıyacaktır. Pozisyon bulacağımıza eminim. Orada da emindim, burada da eminim. Çok kritik anlarda orada golü bulsak, burada şimdi farklı şeyler konuşurduk. İnşallah bu sefer öyle olur. Bizim her zaman hedefimiz kazanmaktır.. Bu soruya oyundaki duruma göre cevap verilebilir..

-"SON DÜDÜK ÇALANA KADAR"

- İsviçreli gazetecilerin bir yakıştırması vardı Avrupa şampiyonasında; ‘Türk takımı otobüse binmeden maç bitti sayılmaz’ diye.. Yarın ne zamana kadar maç bitti sayılmaz?
Benim son oynadığımız maçta en üzüldüğüm konu budur. Golden sonra her zaman gösterdiğimiz geri dönüşü, pes etmemeyi, umutsuz olmamalıyı, gösteremedik. Hakem son düdüğü çalana kadar bitmeyecek. Oyuncularım bunun bilincinde. Onlara güveniyoruz, güvendiğimiz için buradayız. Kaybetsek dahi herkeste iz bırakabiliyoruz. Onlar bunu hak edebiliyorlar. Yarın çok daha farklı bir konumda olacağımıza yürekten inanıyorum.

-"MARCO AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN"-
Marco’nun görev yeri ne olacak.. Savunma önünde tek oynayabilir mi?
Marco bizim çok yükümüzü çekmiş bir oyuncu. Bence Avrupa’nın en önemli orta alan oyunulardan biri.. Tek veya çift oynasa da çok iyi bir performans bekliyorum açıkçası..

-“SEVILLA SONRA..”-
- (İspanyol gazeteci) Fair play konuşmalarınızdan ötürü sizi tebrik ederim. Bazı gazetelerde ‘Bugün kazanırsak tarihe geçeriz’ diye bir konuşmanızı okudum. Bu konudaki görüşlerinizi ve Sevilla’nın sizinle ilgilendiği haberleri hakkındaki görüşünüzü alabililir miyiz?
Maçtan itibaren şu güne kadar ilk kez konuşuyorum.. Dolayısıyla böyle bir beyanım da olamaz.. Ama İspanya 30 maç yenilmemiş. 30 maçtan sonra 'Kime yenildiniz?' derlerse otomatikman Türkiye'nin adı geçecek. Yani bu söze itirazım yok.
Sevilla’ya gelince.. Şu anda herhangi bir şeyle uğraşacak halde değilim. Konsantre halde işime devam ediyorum. Sadece İspanya maçı şuandaki hedefim.. Öbür taraflar sonra..

- Dün ve bugün İspanya basınında Türkiye için “Osmanlı ekibi” ifadeleri kullanılmış. Bunun hakkında ne düşünüyosunuz?
Bunun ne manada kullandıldığını bilmediğim için bu soruya cevap veremeyeceğim.
www.ajansspor.com