Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 27.01.2009, 12:15
fos

Standard

Ben de asagidaki düsüncelerimi eklemek istiyorum.

Bu gibi sapiklar kanun zoruyla igdis edilip ömürboyu hapse atilmalilar. Ilk bastaki hiddetimizle bu sapiklara ne kadar ölüm cezasini takdir etsekte, ölüm cezasi onlar icin bir lütuf olur.Uzunca ve agir bir ceza cekmeliler. Göze göz, dise dis uygulamasi biz insanlarin uygulayacagi bir adalet degil, sadece Cenab-i Hakkimizin kudretindedir.

Benim anlamadigim su var. Her hafta "polis baskin yapti ve bilmem-su-kadar kisi yakalandi, binlerce PC ye el konuldu" vs. vs. türünden haberler cikiyor.Bu kadar mi cok sapik var?Yani o zaman 3 kisiden biri sapik öyle mi?!. O halde gercekten de cocuklarimiza 4 degil 14 gözle ihtimam göstermeliyiz. Saygisizlik sayilmayacak sekilde, yabancilara mesafe koymalarini,bir saldirida ne yapabileceklerini, cesitli rol oyunlariyla, ve korkutmadan ama yari saka yari ciddi bir sekilde (bagirmak, issirmak, tekme atmak gibi)onlara ögretmeliyiz.

Bu gibi olaylar maalesef günümüz dünyasi ve toplumunda artik bir yer edinmis durumda.Ben de isterim ki, mesela Kardelen kizimiza kiyini döner bicagiyla tras edeyim.
Ama bizi bu hayvanlardan ayirt edebilecek tek seyimiz akli selim irademizdir.