Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.08.2008, 10:42
gelincik02

Standard

Din,dil,Kültür insanlari birbirine baglayan seyler ama bazen yabanci biriyle bunlar olmadanda birbirinize yakinlik hissedebilirsiniz. Sirf sohbeti, davranislari vs de cekebilir. Ama ileriye dönük bir iliskide zamanla farkliliklarin olusturdugu problemler cikabilir ister istemez. Ben bir camiideki mevlide davetli olurum gitmek isterim, onuda götürürsem ne namaz kilmasini bilecek ne de bisey. Ramazan gelince birlikte oruc tutmak isterim örnegin vs. Karsindaki insanin asiri uyumlu birisi olmasi gerekiyor, türkceyide mutlaka ögrenmesi gerekiyor cünkü ben sirf almanca konusmak istemem ilerde cocuklarimlada. Türkiyeye gidince akrabalar icinde de yabancilik ceker, sohbetlere istirak edemez... Yalniz basiniza olursaniz bir ömür boyu iyi gider o iliski ama bir ortama girdiginizde sorun olabilir. Tercihim burada dogup büyümüs 2 dilide, 2 kültürüde iyi bilen birisinden yana olur ama yine de büyük konusmuyorum cünkü yabanci erkekler bizim türk erkeklerinden daha yakisikli, daha zeki ve daha Gentleman oluyorlar maalesef. Almanyadaki türk erkekleri pek hosuma gitmiyor, bu yüzden yabanci da olabilir karakteri ve insanligi yerinde oldugu sürece...