Sevgili A.N. Hoca kardeşim.
Yazılarını uzun bir dönemdir ilgi ile okumaktayım. Oldukça güzel yazılarında bulunmakta içinde, iyi de bir araştırmacı olduğunu görmekteyim. Bu sayfaların çok az kalmış kişiliğini bir ölçüde vermektesin.
Arkalarda bulduğum bu yazının son cümlesini atlayarak tekrar buraya aktardığım için lütfen anlayış göster bana, çünkü aşağıda ki alıntı senin yazın ve oldukça ilginç bir yazı. Entellüktüel olmak seninde aşağıda açıklamaya çalıştığın gibi bir bilgi birikimi ister, her bilgilinin entel olmadığını da açıklamak gerekir. Entel olabilmek yaşamda bir duruş biçimidir, entel dantel diye küfür edenlerin entel bireylere ve çevreye hem bir düşmanlığı, hem de bir ezikliği bulunur. Entel insan öz olarak ilk önce kendisinin bir birey olduğunun farkına varmakta zorlanmaz. Nedir bir birey olabilmek, hiç bir kimseye ait olmadan, hiç bir zümreye ait olmadan, kısaca hiç bir kalıbın koşu beygiri olmadan, hiç bir çevreden tırsmadan, hiç bir ilkel çevre ile ilkelleşmeden, hiç bir çevreye pabuç bırakmadan ve her bir canlıdan tüm bilgisine ve sevgisine rağmen yeni, yeni ve yeniden bir şeyler öğrenmeye hazır olabilen ve her ortamda haklılıktan, dürüstlükten, bilgiden, bilimden, evrensel hukuktan ve insanın hem mutluluğundan, hem özgürlüğünden, hem saygınlığından var olduğunu düşünen ve bilen bir insana, cins, ırk, cibilyet, cinsiyet, dil, din ayrımını kabul ertmeyen ve bütün bunların hakça, insanca güvencesinin evrensel HUKUK ile korunabileceğine inanan ve sahip çıkan insana Birey denildiğini bilebilen kişiye birey denir.
Selamlar...
(akp´yi secen herkez sosyaldemokrat :-)
siz kimi kandiriyosuuz tanri askina?
önce ideolojinin ne oldugunu iyice kavramak gerekir. ideolojiler sadece entellektüel aydinlarin biraraya gelerek tartisildigi gercegi oldugu icin belli bir eliteye mal etmek hicbir sosyal demokratin harci degil.
kaldiki bu tür durumlar egitim düzeyi düsük halklarda rastlanir.
türk halkini kücümsemek icin söylemiyorum bunu, halkin cogunun cahil oldugu bir gercek.
erdogan cahil biraktida demiyorum.
gecmise göz atarsan bu tür yönetimlerin ardindan belli güc toplandiginda demokrasi adindaki yönetimin sessiz sedasiz bir diktatörlüge dönüstügünü görürsün.
bir kilo pirince aldaniyorsaniz eger, bunun icin her bedeli ödemeye razisiniz demektir.
benliginizden bile vazgecmeye!
amerikanin usagi olmaya ve seriat adi altinda
onlarin sömürgesi olmaya! A.N.Hoca.)
|