Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.09.2007, 23:21
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Korkmamak, cesur olmak iyidir Enis.

Bir dinin yanlışlıklarından kurtulurken onun ile birlikte mutlaka diğer dinlerde onun gibidirler düşüncesi cesurca bir yaklaşım değildir. Ben İslamın kutsal bir din olmadığını, Kuranın bir Tanrı kitabı olmadığını, çoğu bölümlerinin Tevrattan toparlama, çalma olduğunu hatta ve hatta Allah kelimesinin bile İbranice olduğunu biliyoum. Muhammetin ölümünden tam 18 yıl sonra ilk Kuran derleniyor ve yok ediliyor ikincisi derleniyor tekrar yok ediliyor ve piyasada dönenler kalıyor, M. Akife bile Kuran yazdırıyorlar, ""Pes."" Bir dinin din olabilmesi için Tanrının temel istemlerine yakın durabilmesi onlara sahip çıkabilmesi kıstastır benim için. En temel hak YAŞAM hakkıdır. İnsana sevgi, saygı, eğitim, öğretim, bilgi, teknik donanım, sosyal faaliyet gösteren bakım evleri, hastahaneler, yurtlar, kreşler, ibadet evleri, toplum içinde ve evrensel yapı içinde her türlü yer alma, Evrensel Hümanizm, evrensel hukuk ve Demokrasiye sahip çıkma ve koruma. Bireye her ne olursa olsun saygı duyma var olabilme hakkını yaratabilme ve savunabilme. Sosyal dinin görevleridir bunlar. Ve böyle dinler serkülerdir, bağımsızdırlar kendi geçimlerini kendileri sağlarlar. Başka dünyaya, başka insanlara, farklılıklara düşman olmazlar, tam tersi varlıklarını koruyabilmek için yardımcı olurlar. Paralel dünyalar oluşturmazlar, başka dinlere, topluluklara düşmanlık yapmazlar. Bilime ve bilimcilere düşman olmaz, düşmanlık yapmaz, her insanı hem eşit hemde özgür olduğunu düşünür ve kabul eder.Demokrasiye, hukuka saygılıdırlar, sivil yaşam normlarının hepsine destek olurlar ve bütün bunları yapanlarda benim gördüğüm kadarı ile Hıristiyanlar. Orta doğunun göbeğinde demokrasi olabilen tek bir ülke var o ülkede İsrail. Ve aklı başında olan din ORTAÇAĞ ilkelliğinden kendini kurtarabilmiş olan dindir.

Ben bütün bu sempatilerime rağmen dindar bir insan değilim. Çünkü Tanrının dini olabileceğine düşünmüyorum. Din bazı temel doğruların dışında büyük ölçüde olumlu yada olumsuz değişik ve değişebilen kültür oluşumudur. Tanrının bu tür basitliklere ihrtiyacımı olabilir. Tanrı insanlığın düşünebileceği, yada yapabileceği her şeyin tarif bile edilemiyecek kadar üstündedir.

Selamlar...