Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.09.2007, 10:53
eniskaya

Standard Düsüncelerimizde cok parallelik var

ben cocuklugumdan beri hic bir DINe dünyanin gercegi budur anlamiyla yaklasmadim, icimde degil yaklasamiyorum, sadece bir yaraticinin veya evrenin kendisinin yaratici oldugunu düsünüyorum...

Söylediklerinde cok dogrular var, elbet bana göre.
Son Orta-Asya tsunami felaketinde Süleyman Ates gibi Hocalar bile, Allahin cezasiydi yaklasimini sergilediler.... bu tüm Islam Aleminin ortak yaklasimiydi... Hiristiyanlar cok cok daha fazla yardimda bulundular...

Görünen yasanan gercekler bunlar... ama sunu belirtmeden gecemeyecegim, Hiristiyanlar arasinda DIN ile yaklasanlar yine Islamdaki gibi fanatik ve bir nevi fasistler... o acidan ben aralarinda sabah aksam Isa ile gezenlerden her hangi bir iyimser yaklasim göremedim.... daha cok evrensellikle hayata bakanlardan dostluk gördüm....
Cünkü belirli bir seviyeden sonra irk mirk DIN min kalmiyor, sadece insanin kendisi kaliyor ve ona göre karsilik görüyor...

O acidan benim yorumum farkli... Incilde okunsa sabah aksam Incilede tapilsa, insanliga fayda getirecegi yoktur, aynisi diger kutsi kitaplar icinde gecerlidir....

Zaten Dinlerde güzel olanda evrensel yaklasimlaridir, gerisi ise safsatadir