Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.07.2007, 14:37
Benutzerbild von esmercan
esmercan esmercan ist offline
Benutzer

Standard o.T.

Insanlarin borclanmasi medeni bir hayat yürütebilmek icin cok mu fena?
Al a Mania´li arkadaslarim, siz de herseyi borc ila almiyor musunuz gördügüm kadariyla? Arabanizi, evinizi, bazen hatta tatillerinizi?
Senin gibilerin zihnitlerini anlayamiyorum, cidden cehaltten ve sahsi eziklikten körelmissiniz, tabii ki buna egomani eklenince karisim feci oluyor.

Evet, futbol takimi tutuyor gibi parti tutmamali:

Intihar eden de olabilir, evet! Borcunu nereye nasil kullandigi herkesin kendi elinde!
Ben gidip abuk subuk seylere para harciyorsam, ya da usturupsuzca sokaga atiyorsamiste o zaman kendi sucum olur!
Milletin yanlis davranmalarindan Tayyip´i mi suclu tutuyorsun sen? hahahhahahahah
Eziklik zihniyeti degil mi sizin gibilerin! Herkes ektigini bicer bunu da aklina sok!

Özellestirmelere diyecek ne?
Hersey devletten mi olsun? Fiyatlar feci mi olsun? Herseyi sadece varliklilar mi sahip edinsin istiyorsunuz? Bu mu insan severliginiz?
Milleti asagilayarak, misircilar, Haso´lar Hüso´lar diyerek, asil sizsiniz ayirimcilik yapmak isteyen! Bunu AKP´yi secmeyenlerin bir kismi bile anlamistir bir düsünüpte. Bil ki, aslinda Türkiye´de yasiyorum, Istanbul´un göbeginde ve olaylari görüyoruz.
Türk halkinin büyük kismini asagilayarak kendinizi tatmin mi etmeye calisiyorsun? Biz, sen ben ve HASO HÜSO hepimiz türküz!

Ya iktisati hizlandirma amacli ne varsa hosgelmis olur! Surada sadece tek bi sorun var senin acindan: Yabancilarin buna üstlenmesidir.
Bunun nedeni ise?
Kisaca bi düsün :-)))

Ögrenim düzeyi yüksek olanin bile okudugu dünya capinda bir boka yaramadigidir! Bir düzgün araba motoru bile üretemiyor türkler!
Degil okuduklari iktisat bilgileri ve mühendislik dallari bi ise yarasin!
Tabii ki yabancilara firsat düstügünde satin alirlar bankalari, telekomünikasyon sirketlerini ve vs. Ama almalarinda ne var ki?
Bular IS veriyor topluma, VERGI ödüyorlar HEPBERABER. Bu konuda ayirimcilik olamaz!
Bir düsünün dediklerinizi iyice, gercekten ne dediklerinizi bilmiyor sunuz. Altyapi 0.

Gün gelecek ki, türk insan, kendi ülkesinde üdünya capinda anlamli bir egitim alabilecektir ve bizim gibiler yurt disinda okuma mecburiyetinde kalmayacaktir!
Bu sorun henüz sorun olarak netlesmemis ki degistirilme cabalarina üstlenlisin.

Burada söz konusu ne dini inanclar, ne de ideolojiler olmali.
Sade ve sadece Türkiye´nin istikraridir. Türkiye ve insanlari su an bir gecis esnasindadir, bunu hic kimse asla unutmasin!

Ortaköy´den selamlarimla :-)

Can