Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 09.06.2007, 00:47
unknown

Standard Ibne Anketleri

Insan haklari Kuruluslari hangi sorunun çözümüne yardımcı olmuştur?

o Namus Cinayetleri
o İşsizlik
o Kaçakçılık
o Uyuşturucu
o Eğitim
o Yok yok bu Alpi şaka yapıyor?

Anketimize katıldığınız için teşekkür ederiz.
Yoğun ziyaretçi akını sebebiyle anket sistemi çökmek üzeredir.
Anket sonuçlarımızı aşağıdan öğrenebilirsiniz.

I.H.K. hangi sorunun çözümüne yardımcı olmuştur?

İbneyiz.Biz Anket Sonuçları

Namus Cinayetleri= % 0.42 Namus cinayetlerini engellemişlerdir, artık doğulu kadınlar kendi kendilerini vuruyor.

İşsizlik= % 0.01 İşsizliğe çözüm bulmuşlardır, bütün ameleler metropollere toplanmıştır.

Kaçakçılık= % 0.28 Devletin sırtına kene gibi yapışan, vergi vermeyen insanları adam etmişlerdir.

Uyuşturucu= % 0.58 Ürettikleri uyuşturucuyu yabancı ülkelere satarak döviz gelirini arttırmışlardır.

Eğitim= % 0.27 İddaa bayileri açarak, futbol vasıtasıyla gençlere rakamları ve alfabeyi öğretmişlerdir.

Yok yok bu Alpi şaka yapıyor?= % 98.44

Alpi: Şaka değil Gerçekler Acıdır.

Ankete günde sadece bir defa katılabilirsiniz. İp değiştirip katılanlar ibne olsun.

Anketi yapma amacımız, Aşağıdaki haberde saklıdır :

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, çatışmalarda ölen askerlerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, sınır ötesi operasyonların çözüm olmadığını söyledi. Türk, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı, Kürdistan Yurtsever Birliği lideri Celal Talabani’nin de PKK sorununu Türkiye’nin iç sorunu olarak gördüğünü savundu.

Türk, hakkında dava açılan ve 1977 yılında İsveç’e giden, kısa süre önce kansere yakalandığı anlaşılınca tedavi olmak için Diyarbakır’a gelerek özel ‘Veni Vidi Hastanesi’ne kaldırılan yazar Mehmet Uzun’u ziyaret eden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile parti yöneticileri daha sonra gazetecilerin karşısına çıktı. Türk, yazar Uzun’un Kürtler’in yüreğindeki fırtınaları dünyaya tanıtan bir yazar olduğunu belirterek, “Kürt halkı olarak ona çok şey borçluyuz” dedi.

Son günlerde çatışmalarda ölen 13 askerin acılarını yüreklerinde hissettiğini söyleyen Türk, “Gergin süreç, Türkiye’ye hiç bir şey kazandırmayacak. Başbakan Erdoğan’ın İsrail ve Filistin çatışmasıyla ilgili bir sözünü hatırlatmak istiyorum; ‘Şiddet şiddeti doğurur’ demişti. Olayla böyle bakmak gerekir” diye konuştu.

Şiddet ve insanların ölümünden yana olmadıklarını anlatan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “20 yıl önce denenmiş yöntemlerle olayların üzerine gitmek hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamaz” diye konuştu.

“SINIR ÖTESİ OPERASYON ÇÖZÜM DEĞİL”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki PKK’lı teröristlere karşı sınır ötesi operasyonlar yapılarak sorunun çözülemeyeceğini öne süren Türk, şunları söyledi:

“Sorunun barışçıl olarak çözümünden yanayız. Akan kanın durması için sorumluluk alalım. Demokrasiye sahip çıktığımız zaman sorun çözülür. Bu ülkede birlikte yaşam ve iç dinamiklerle sorun çözülür. Aksine sınır ötesi operasyonla sorun çözülmez. Sorunun demokratik yolla çözüleceğine inanıyorum.” Yeni çıkan Terörle Mücadele Kanunu’nun demokratik hakları rafa kaldıracağını iddia eden Türk, sorunun kökten çözümünden yana olduklarını söyledi. Türk, bir soru üzerine Kuzey Ikak’ta bir süre önce görüştükleri Kürt liderler Barzani ve Talabani’nin PKK’yı Türkiye’nin iç sorunu olarak gördüklerini, kendi içinde formül bularak çözümünü istediklerini söyledi.

Iste Bu Ahmet 2007 Dünya " Top ten " Ibneleri ödülüne benim adayim.

)