selamlar
selamlar kardeşim zannedersem burda anlaşılması gereken bir nokta var tabi bunları belirtmeden önce eleştirilerimi samimiyet dahilinde gerçekleştirdiğimi bilmenizi isterim, tamamen yanlış sözler sarfettiğinizi söylemek haksızlık olur sanırm yalnız bir konu hakkında mutlak yani kayıtsız hüküm vermek doğru olmasa gerek zira kalıplaşmış dediğiniz yada popülerite kazanmış sözcükler olarak nitelediğiniz fikirlerin yanlışı olabileceği gibi doğrularıda elbette vardır...ayrıca yüzyıllar boyu dile getirilen bir konunun üzerinde daha fazla kafa yorulması gerekir ki yanlış yada eksik anlaşılmadan korunmuş olsun. ayrıca resuller kendileri kitap yazmazlar onlar rablerinin sözcüsü olma şerefine ulaşmış insanlardır. kabul etmenin de reddetmeninde bir kurala bağlı olması gerekir. garanti ancak bu çerçeve dahilinde gerçekleşir diye düşünüyorum
allahın varlığındaki şüpsehizliğe varmanız da belli kurallara bağlı olsa gerek...Allah u teala hakkındaki en güzel yaorum onun sübhan olmasında gizlidri diye düşünüyor ve onun için yapılmış bütün tanımlamaların yetersiz olduğunu belirtiyorum.
sünnetullah eğer bunları yani eşyaları ayırma gereği duyduysa elbetteki bir farklılık söz konusudur...ilk olarak allahla diğer varlıkların ayrılmasını örnek gösterebiliriz ki takdir edeceğiniz gibi herşeyin bir kaderi yani ölçüsü sınırı vardır ki buda ayrı olmanın en büyük özelliğidir...
mümkün olma söz konusu olduğunda mümkündür denilebilir insandan daha üstün bir yaratığın var olması yalnız bilinen bir gerçek var oda yaratıkların en üstünü olarak addedebilicek melekler dahi insana secde etmiştir ayrıca islama göre mpeygamber efendimiz hz muhammed yaratılmışların en üstünüdür...
iyilik ve kötülüğü ayırt edebilme bir varlığın sorumlu olması için yeterli neden değildir zira kendi iradesiyle iyilik ve kötülüğü seçemeyecek bir varlığa ne gibi bir sorumluluk düşer merak ettim doğrusu
elbetteki yeryüzündeki varlıklar allahı tesbih ederler bu gerçek kurandada sabittir söz buraya gelmişken insanı diğer varlıklardan ayıran özelliğn daha iyi anlaşılması açısından insanın itaat konusunda özgür olduğunu söylemem yeterli olacaktır...
son olarak evrime inamadığımı her varlığın özel olarak yaratıldığını belirtmek isterim vesselam...
|