Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.12.2006, 19:01
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben farklı bir tarafına bakmak istiyorum

Benim düşünceme ve yaşamın kutsallığına olan saygım ve inancım açısından Saddamın asılması bir cinayettir.

Saddam sayısız cinayetlerin, işkencelerin, baskıların,savaşların, ırza geçmelerin, soygunların önemli bir sorumlusuda olsa insan yaşamı kutsaldır. Sivil düşünce, sivil bir Anayasa, sivil evrensel hukukun çağdaş değerlerine ulaşmış hukukçuları böyle bir cinayete izin vermezler ortakta olmazlar.

Burada tartışılması gereken biz nasıl bir dünya istiyoruz, çocuklarımıza yada gelecek nesillere nasıl bir medeniyet, insanlık kültürü, nasıl bir hukuk bırakacağız??? Ve bir arada medenice saygı ve sevgi temellerinde ve hukuksal güvenceler ile korunarak oluşturduğumuz Çağdaş yaşamı mı yoksa uyduruk mahkeme binalarında, savunması bile yapılamayan 69 yaşındaki bir diktatörü asarak artık ellerimiz temizdir, çocuklarımıza kirli ellerinizi sizlerde böyle yıkayan bir dünyada yaşayın mı demek istiyoruz???

Hiç birimiz temiz değiliz, dünyada halen insanlar her ne adına olursa olsun öldürülüyor ve acılar çekiyorlarsa. Halen dünyada yoksulluklar varken insanlık aç yoksulken hiç birimiz bir insan olarak huzurlu ve mutlu olamayız.

Utanç vericidir yaşananlar!!!

İnsanlık ayıbıdır bu yüzyılda.

Saddam, uluslararası insan hakları mahkemesinde sivil bir ortamda ve sivil bir hukukçular ve savunucular ile yargılanmalıydı. İnsanlık suçu işlemiş ve ülkelerinde bu değerleri sunamayan her ülkenin zanlıları orada yargılanmalıdır.

Böyle bir mahkeme de ölüm cezası bulunmaz.

AB yada EU şu an dünyanın en sivil, en güvenilir, en dürüst hukukuna sahiptir. Hukukçularıda çağdaş zihniyetin örnekleridirler.

İdam bir ceza değil tüm insanlığı aşağılayan cinayettir.