o.T.
beni ne sen, ne senin ailen veya deden ilgilendiriyor. yazdiklarin ortada, ben ancak ona göre degerlendirebilirim.
"Biz Turkler... kesinlikle elestiriye acik insanlar degiliz" diyorsun. kendini de türk olarak saydigina göre sende elestiriye acik degilsin ve bu konuda bana atfettigin kadar kendin de yaniliyor olabilirsin; veya sen türk degilsin, yalan söylüyorsun ve mesafeden türkleri cok iyi degerlendirebildigini saniyorsun. "saniyorsun", ziraa bu tür cümleler degerlendirme veya elestiri degil, ancak hakaret iceriyor. öyleyse tablo su: kendin elestiriye acik degilsin, amacini asiyorsun, duygusal davraniyorsun veya yalan söylüyorsun.
konuyu tamamen kusatan ve hedef noktalarini konudan koparmadan belirginlestiren saf elestiri görmek istiyorsan, damia arkadasimizin makalesini okumani tavsiye ediyorum ve kendisine buradan tesekkür ediyorum.
elestirinin gerekceleri tamam duygusal olsada, diger insanlarin onu akliyla tutabilmeleri icin, rasyonel kulp"u olmali. ifade bu: "türkler kayitsiz sartsiz hepsi vahsidir!". allah askina biri ciksinda bana bu cümledeki elestiriyi göstersin! cok rica ediyorum!!! türkler vahsiyse, sen kendin de annen, baban, esin, cocuklarin, amcan ve dayinda vahsi olmali, degilse yine yalan söylüyorsun, assagiliyorsun, hakaret ve iftira ediyorsun. bu da ikinci bir yahudi-paradoksonu. sonra bana kalkip atatürkcü dedenden, asker ailenden bahsediyorsun. sen kirosun, beynindeki her hücre, damarindaki her damla kan kiro! bunu dedende, ailende, futürsuzca ortaya attigin sacmaliklarda degistiremez!
"türkiye türklerindir" bunu diyen m.k. atatürk! sadece hatirlatayim dedim.
|