Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.12.2006, 18:21
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Oldukça düşündürücü; sanki bu tür,

cümleleri ısrarla kırmak için yada kırılmak için kullanmaktasın Sevgili Öz. Ama, ben seni asla kırmayacağım...

Güzel dostum bir konuda anlaşalım ben hiç bir tarikata ve hiç bir dine amade olan bir insan değilim. Lakin hem yandaşlarına (bu cemaatlerin) hem de inançlarına ve ibadetlerine bir insan olarak hem saygı duyarım, hem de var olmalarını savunurum. Bu demek değildir ki onların düşünce yapısını ve yaşam tarzlarını ve birbirleri arasında olan emir komuta zincirini doğru bulurum. Her ruhani yapılanmanın (cemaat) içinde hiyerarşi denilen gizli veya açık bir baskı bulunur. Cümleler çok güzelde olsa gizli cümleler çirkindir.

Bu güne kadar pek çok bağımsız olan araştırma yazıları bıraktım bu sayfalara ve özellikle dikkat ettim bu yazıların bağımsız, yansız ve yönsüz olmalarına. Hiç bir araştırma yazısı hakkında kendi görüşümü asla belirtmedim, belirtmem de çünkü bu tür yazılar yalnızca başka düşüncelerin var olan araştırmasının etüt düzeyinde sağlamalarıdır. Bu tür yazılar burada bulunan insanların hem beyinlerini, hem ufkularını hiç bir müdahale yapmadan yardımcı olabilmek, kendi, kendine düşünebilme tembelliğini ve miskinliğini aşabilmelerinde katkı sağlayabilmek amacını taşır.

Durum bu iken koskoca insanlık düşünce tarihini incelemeye çalışan bir yazının içinden bir bölümünü yakalayıp senin savunduğun bumudur??? cevap vermiyorsan yada bir imayı taşıyarak bu yazıyı asmışsın ama kendi yorumunu açıklamaktan çekinerek, kaçamak, kurnaz ve korkaklık yapmaktasın gibisine oldukça ABES bir düşünceye sahip olmak, ya art niyetlilik, ya senin ile olan bilgilenebilme ortaklığımızdan nedeni henüz bilinmiyor rahatsızlık duymak, yada bu tür yazıların tüm varlığından ürkmektir.

Eğer senin düşüncene göre hareket etmiş olsa idim, o yazıyı böler sadece bana yararlı olan bölümünü bırakırdım...

Öyle değil mi Özsu hanım???

Selamlar...