Türkiyede egitim görmüs, oranin yöresel ve toplumsal ortamina göre terbiye almis biri hayatta burdakilerle kiyaslanmaz,cok komik olur bu

)
Senin yazdiginda dogru, fakat egitim seviyesi olmayanlarin dahi Türkiyede yasamalarina ragmen Türkceleri bozuk oldugu gözlemlene biliyor.
Su ögleden sonra sacma sapan dedigimiz Kadin Programlari var ya, iste bu programlari tatilimin son haftasinda izliye bilme imkanim oldu - Sertap bilme ne ve daha niceleri...
maksat aileleri baristirmak, kayiplari aramak falan fistan iste...ara da bir yurt disinda ki akrabalara telefonla ulasiliyor ve asil fiilen sirk gösterisi orada balisyor...adam bir cümleyi bir türlü toparliyamiyor. Dedigi hep su: "...yani....iste....simdi..."ve favori sözcügü: "hadi". Ve bunlari bagira bagira söylüyor. Dinlersen söylediklerin kelimeleri siralanmis fakat icerigi yok, yani bos. Türkceyi unuttugundan degil, hic ögrenmemis. Konusmaya konusmayada bildiklerinide unutmus yada en önemli kelimelere sinirlamis, yani Ekonomik Türkce.
Böyle ortamda büyüyen cocuklar hangi Türkceyi ögrensinler?
Yanlis anlasilmasin , ben onlari kayirmiyorum, insanin icinde olduktan sonra herseyi basarir