Ist eigentlich eine Gute Idee
Aranizda Klassefrau ile ne gecti bilmiyorum burda bunu analiz de etmek istemiyorum. Fakat ortaya atilan fikir fena bir fikir degil.
Simdi bir kac soru isareti belirmis kafanda, onlara kendi capimda cevap vermek istiyorum:
1. Böyle bir "Veranstaltung" insanlarin beynini yikamak icin yapiliyor ya da bunu amacliyor demissin. Buna katilmiyorum, sayet sen belli bir olgunluk ve bilgi sahibi isen ve kendi ayaklarin üzerinde durabiliyorsan kolay, kolay beynin yikanmaya yatkin olmamali. Sayet beyninin yikanmasindan korkuyorsan simdiye kadar edindigin bilgilerde, kendi ayaklarinin üzerinde durmanda, aile yapinda, vs, vs. sebepleri aramalisin ama bu gibi organizasyonlardan korkman sebepsiz.
2. Kimse ilgi duymuyor demissin, bunun tek sebebi insanlarin bu konuya karsi bos olmasi ya da kilometerelerce mesafe vs. degildir. Bu forumdan kim cikacakki buraya katilmaya? Sürekli küfür edip bilgi haricinde her türlü yönteme sahip olanlarmi? Böyle bir organizasyonda erkeklerin kadinlarin gözlerinin icine bakarak burada küfür ettikleri gibi küfür edebileceklerini sanmiyorum. Aksi takdirde terbiye konusunda kültürel ve ahlaki acidan belli bir cizginin altinda kaldiklarini acikca su üstüne cikacaklardir.
Bu adamlar sürekli nick degistirip kendi yazdiklarindan utanan ve kacan insanlardir. Böyle bir organizasyonda sürekli benlik, isim, yada dis görünüm degistirme imkanlarida olmayacaktir.
En önemlisi hepsi Islam alimi, dil bilgisi alimi, ethik profösörü, bilmem ne kadar bilgili vs. diye burada bol keseden atip tutuyor. Bunlarin 70% üstü nasil olurda böyle bir organizasyona katilip cahilligini gözler önüne serer? Kim bunlari ciddiye alir sonra? Burada imkan oldukca küfür, kisisel satasma, öfke ile cahilliklerini saklamaya calisiyorlar ama sanal alem degil orasi, SIKAR biraz.
Benim gözlemledigim kadariyla asil sebepler bunlar...
Saygilar
|