Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.10.2006, 00:26
unknown

Standard o.T.

özellikle batida, bilimi dinden kaynaklanan bosluga sürüklemek isteyen, dezenfeksiyon hücresini abdesthane, laboratuvari mescid, formül kitabini akait ve fizik kuralini ezeli ve ebedi olmayan ilah kabul ve takdim eden bir yigin bilim adami mevcut; bunda haklisin. fakat ayni sekilde bilimi, bilim adami olmamasina ragmen, akil ve mantiktan siyirmaya calisan, kendi egemenligi icin insanlarin sürekli karanlikta kalmasi gerektigine inanan ve onlarin aydinlanmasina alabildigince direnen sözüm ona dindarlarin varligi ve tahrip gücü de inkar edilemez. maalesef her iki tarafta da dengeyi korumaya calisan, evvela dinle ilimi birbirinden ayirarak hadlere riayet eden, akabindeyse "takvada" yine birlestirerek, insanlari buhrana sürüklemeden, her iki degerden azami sekilde faydalanmasini saglayan bilim adamlari da mevcut. akli selim insanin da bunlarin yaninda yer almasi hem kendi, hemde insanligin saadeti icin kacinilmazdir. nitekim din yoktur, bilim vardir diyen ne kadarsa, bilim yoktur, din vardir diyen de bir okadar yobazdir.

sen terazinin bir gözüne bastiysan, bende dengelemek amaciyla digerine yüklendim. yoksa ne senin sahsinla, ne de imaninla hicbir sorunum yoktur. bilakis senin burada samimiyetle inandigini savunanlardan biri oldugunu düsünüyorum. fakat takdir edersin ki, hatali oldugunu düsündügüm konularda yinede bu sana itiraz etmeyecegim anlamina gelmez.