Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.09.2006, 08:57
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard aciklarmisin?

Yani siz arapcayi bilmemenize ragmen Kurani arapca okuyup anliyorsunuz ama bizlerin Türkce ve Almanca ve ingilizce vs. tasvir okumasi gerekiyor öylemi?
Sanirim bir mantik sorunu yasiyorsun. Sen bana cemaati müslimin arapca bilmeden arapca okuyarak kurani anladiginimi söylemek istiyorsun?
Valla iyi beyin yikamis sizin hocalar bu zamana dek.
Peki aydin kardesim ben nacizane kula Muhammetin amcasi icin yazdigi tebbet suresinin senin okuyup anladigin kadariyla tasvirini suraya bir yazarmisin, bende bir aydinlanayim.
Degerli arkadasim suraya ahzap suresinin 37 ayetinin senin bana önerdigin tasvipleri okuyup anladigin kadar kendi dilinde tasvibini suraya yazarmisin.
NISA 3 ün senin dilinde tasvipinide bekliyorum. Bilhassa bu ayette gecen "cariyeleri" mutlaka aciklamalisin. Bunlar insan degilmi, neden müslüman erkekler bunlardan istedikleri kadar alabiliyorlar? Islam huzur ve kardeslik dini degilmiydi?
NISa 3:Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.(Nisa/3)
Ahzap 37: (Resûlüm!) Hani Allah"ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah"tan kork! diyordun. Allah"ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah"tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah"ın emri yerine getirilmiştir ( bu tabiiki kopye, kurani muhammet yazdi nede olsa).
Tebbet (elmalinin meali): Tebbet, "kurusun" manasına bedduadır. Ebu Leheb hakkında inmiştir. Zira o, eziyet etmek kasdıyla Resûlullah"ın yoluna gizlice diken koymuş, bu işte kendisine karısı da yardım etmişti. Sûre, "Mesed sûresi" diye de anılır. Fâtiha sûresinden sonra Mekke"de inmiştir, 5 (beş) âyettir. (Bir rivayete göre Şuarâ sûresinin 124. âyeti gereğince Efendimiz yakın akrabasını çağırarak, onları İslâm"a dâvet etmişti. Amcası Ebû Leheb galiz sözler sarfederek, "Bizi bunun için mi çağırdın?" demişti. Bunun üzerine bu sûre indi.)

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah"ın adıyla.

1. Ebu Leheb"in iki eli kurusun! Kurudu da.

2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.

3. O, alevli bir ateşte yanacak.

4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).

5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.
Elmalinin bu meali <a href="redirect.jsp?url=http://www.kuranikerim.com/mdiyanet/tebbet.htm
web" target="_blank">http://www.kuranikerim.com/mdiyanet/tebbet.htm
web</a> sitesinden kopyalanmistir.