emperyalizm emperyalizm deyip
duruyorsun yahu..dinazor solculari bile gectin!:-)
alevi babasi cocugunun din kültürü dersinde din kültürü ve ahlak dersinde sünnilik dersi almasini istemiyor yaw bunun ne alakasi var emperyalizmle...
orta anadoluda yasayip mazbut dini-bütün,kadinlarla evleninceye kadar herhangi bir temasi olmamis,yanyana dahi gelmemmis, cinsel dürtülerinden korkan ve cinselligini bastirmis ve bunu dini bir "Ahlak" kilifi altina sokan vatandaslarimiz almanyaya gelince ve istasyonlarda son derece dogal bir tarzda öpüsüp koklasan ciftleri görünce yaz tatilinde köyünde anlatir: "ule memo bir git de gör alamanyada ahlak namus mamus kalmamis, götüren götürene..her önüne gelen ayakta her önüne geleni sey ediyor..
wallah ben 4 yildir almanyadayim hic öyle bir sey görmedim..türkiyede cok daha fazla hatun tavliyordum.. :-)
yani demek istedigim odur ki aleviler de malum kadin erkekler sünnilere nazaran calisirken olsun evde olsun, ibadette olsun sünni softa kardesleri gibi haremlik selamlik olmadiklarindan, bu pek muhterem ahlak abidesi softa kardeslerinin iftirasina ugrama durumlari kuvvetle muhtemel dahilindedir...
|