Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 09.09.2006, 20:27
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard emperyalizmin oyunlarını bozmak adına

böyle bir sey dusunulebilir ve aleviler de bunu destekler davranabilir manasında bir içtenlik sunmaya calıstım.yuzyıllardır birliklte nekadar sorunlu yasasak da emperyalizmin islamı tasfiye etme surecinde sunniliği merkeze alması karsısında alevilerin takınmaları gereken tutumdan bahsettim.ve eger islamın tasfiye surecinde suuniilik baglamında hareket ediliyormus gibi davranılıp aleviler kullanılırsa alevilerin sunnileşitirlmesini devlet politikası olarak dahi isterim.dedigin sey tek taraflı olarak yurutlmuyor halil kardes.sunnilik baglamında laik devlete baglı koyun kuzu sarması vatandas imak etmeye calısanlar la aleviliği sunniliğe carptıranlar aynı kişiler.BİZ BİR BASIMIZA YASAMIYORUZ.dunya s,stemi diye bir sey var.suriyede iranda bugun ıraktadada aynı seyler sozkonusu.birbasımıza basbasa yasayalım biz birbirizimiz biliriz.zaten yasarız yasıyoruz da .o alevdir ben sunniyimdir.hristiytanla yahudiyle yasamayı biliyorumda ali diyenle niye yasamayım niye ona dokunayım.ama islam diyi,nce sunni ve siyasi irade ongoren musluman unsular kastedilip bunlar yokeldimeye calısılıo.aleviliğin kıskırtılmasının nedeni ozellikle bu bolgede bu unsurların eski hrstiyanlar olarak gorulmeleridir.kendilerinden ve eöperyalizmin has evlatları olarak calısmaya musait insanlar olarak goruyorlar alevileri.bu manada alevierin sırf emperyalizmin inadına sunnilesmeyi kabul etmelerini beklerim.ama ki eger iş zora gelirse bunun siyasal proje olarak ele alnımasını da isterim.bu baglamda benim turk anlayısıma gore kurtlerin turklesmesi gerektigini de dafalrca soyledim.milli tehditlerle bas etmek adına ve emperyalizmin oyunları yok etmek adına yapılamsı gereken neyse onu yapmak gerekir vicdanı olan her insan için.bu baglamda dusun soylediklerimi.