Sivas&Basbaglar ??
Anlamakta zorlandigim bir husus bu sivas bahsinde basbaglarin da anilip devreye sokulmasi..Ikisini hangi baglamda karsilastiriyorsun anlamadim...
Sivas toplumsal olarak patlak vermis bir hadisedir. cok ögündümüz hos görümüzün iflas ettigi bir andir..binlerin agzindan salya akarak allahü ekber diyerek türkiyede bir kesimin saygi duydugu ozan sair vs. insanlarin yanisini seyrettikleri ve asker polisin de zamanin basbakani demirelin deyisi ile "halkimiz ile emniyet güclerini karsi karsiya getirmem diyerek keza müdahale etmedigi , alevilerin devlete ve müslüman kitleye olan güvensizligini derinden etkilemis bir olaydir...
Basbaglar ise, terör örgütü pkk nin terörist metod ve hesaplarla isledigi bir gece yarisi baskinidir..faili biliyorsun, adi üstünde terörist, yakalasan zaten alninin catindan vuracaksin..o da onu bildigi icin sabaha karsi magdurlar uykudayken haince baskin yapiyor..
ben mi salagim? bu iki farkli olay nasil ve hangi kontex de karsilastirilabilinir? benim aklima tek bir sey geliyor: eger aleviler arasinda taraftar bulmakta zorlanan pkk nin sözümona alevilerde devlete karsi sivas olayindan dolayi var olan hayal kirilkirikligi ve öfkeyi kendi ehine cevirmek icin uydurdugu "sivasin öcünü aldik" dan hareket ediyorsan yaniliyorsun..cok farkli iki durum kiyasi kabil degil eskilerin deyimiyle..
|