emrahin bir türküsü var
acilarim cocuguyum.
sende takintilarin cocugusun. böyle bos bos kendini ajite ettiriyorsun. yok 173tane kadin ile evlenirdi yok üzerime kuma gelmesi ne demek bilirmisin yok binlerce cariye yok cart yok curt. neden takintilar. cünkü istisnalari genel yapmaya calisiyorsun ki kendi takintilari hakli cikarasin. ama genel gercek islamin ortaya sundugu cözümün daha asagisinda.
savunulan ve ortaya islamin alternatifi diye bati hayat felsefesini koyanlarin ortaya koydugu hayat felsefesine bakildiginda ancak ajitasyon degilde gercek ve ciddi bir alternatifin ne oldugu görülebiliyor. bir toplumun her hücresine hitap edebilen bir alternatif.
nalan peren sen islamiyetin adaletinden daha adil bir ortam bulamazsin. üzerine kuma degilde dolayli yollardan esinin baskasi ile birlestigini duydugunda ancak bunu anlayabilirsin.
oo ben o kadar akilli bir kadinimki benim esim bana asla ihanet edemez dersen ki sen dersin, nede olsa dünyanin tüm bilgilerini her nekadar bunu inkar etsende kendinde toplamissin. kuran hakkinda bilmedigin birsey yok gibi hava atiyorsun burada. hicbirsey bilmedigin kesin olmasina ragmen. gülünc sacma zorlama yorumlar aktarmana ragmen.
vel hasili kelam istisnalar kaide-i bozmaz. istisnalar genel bir durum degildir. kuran bunu en güzel sekilde ifade etmistir. müsade yapilmasi gerektigini her önüne gelen yapabilecegini söylemez. ve topluma bakildiginda da cok az kadin bir yada iki kuma ya katlanmak zorunda kalmistir. genel de ciftler ölüme kadar beraber kalirlar.
bu bati toplumunda böyle degildir. birbirlerini severek evlenenler örnek teskil eden insanlara bir bakin. bir kral cocugu prens charles esine ihanet ediyor da kimse diananin cektiklerinin ne kadar aci olacagini bunun ne demek oldugunu bu sistemin asla adil olamiyacagini savunmuyor. mevzuu dahi edilmiyor. bu toplumun önde gelenleri eslerine kuma üzerine kuma getirttiriyor, kadini metres olarak kullaniyor neyse.
islamiyet günümüz insaninin ihtiyaclarina en güzel sekilde hitap eden bir yasam felsefesidir.
senin yazdiklarin ceviz kabugunu dolduracak seyler degil.
|